Vali Akin Açiklamasi 'Çagimizin En Önemli Sorunlarindan Birisi Bagimlilik'

Kirsehir’de, Bagimlilikla Mücadele Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi yapildi.

Vali Akin Açiklamasi 'Çagimizin En Önemli Sorunlarindan Birisi Bagimlilik'
Kirsehir Valisi Ibrahim Akin baskanliginda Neset Ertas Kültür Sanat Merkezinde yapilan toplantiya; Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Faruk Yurdagül, Il Emniyet Müdürü Murat Türesin, Il Jandarma Komutani J. Alb. Sadik Gülecen, Belediye Baskan Yardimcisi Nuri Araz, daire müdürleri, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Vali Ibrahim Akin, bagimlilik konusunun; toplumlarin ve bireylerin sagligini ve güvenligini tehdit eden bireysel, fiziksel, sosyal ve ekonomik boyutlari olan önemli bir sorun oldugunu söyledi.

Bagimlilikla mücadeleye kararlilikla devam ettiklerini belirten Vali Akin, “Çagimizin en önemli sorunlarindan birisi de bagimliliktir. Bagimlilik çok çesitli ve çok yönlü bir sorun olarak karsimiza çikmaktadir. Devletimiz, her türlü bagimlilikla mücadelesini kararlilikla devam ettirmektedir. Bizler de ilimizde bagimlilikla mücadele konusunda gerekli çalismalari yürütmekteyiz. Insan sagligini ve toplum düzenini bozan bagimlilik konusu topyekûn bir mücadele örnegi sergilenmesi gereken bir konudur. Bagimlilikla mücadele sadece kamu kurum ve kurumlarinin çalismasiyla bas edilecek bir konu degildir. Bu mücadelede üniversitemizin, sivil toplum kuruluslarimizin, özel sektörün ve ailelerin de destek vermesi son derece önemlidir" dedi.

Toplanti, yapilan sunumlarin ardindan bagimlilikla mücadelede konusunda yürütülen çalismalarin görüsülüp degerlendirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA