Ürdün Bölgenin Istikrari Için Katar'la Yakin Iliskileri Devam Ettirmek Istiyor

Ürdün Krali 2. Abdullah, bölgesel istikrarin desteklenmesi için Katar'la güçlü iliskileri devam ettirmek istediklerini belirtti.

Kral Abdullah, Katar'a gerçeklestirdigi 2 günlük resmi ziyaretin ardindan Twitter hesabindan açiklama yapti.

Katar'daki görüsmelerini "iki ülke arasindaki derin kardeslik iliskilerinin bir yansimasi" olarak niteleyen Kral Abdullah, "Kardes Katar'i ziyaret etmekten ve degerli kardesim Seyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelmekten mutluluk duydum." ifadesini kullandi.

Ürdün Krali, bölgede istikrarin desteklenmesi ve Islam dünyasinin sorunlarina hizmet etmek için Katar'la yakin iliskileri sürdürmek istediklerini aktardi.

Katar Emiri Seyh Temim de Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Kral 2. Abdullah ve beraberindeki heyetle bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Seyh Temim, görüsmede, iki ülke arasindaki kardeslik iliskilerinin yani sira basta Filistin meselesi olmak üzere bölgesel gelismeler ile bölgede güven ve istikrarin desteklenmesi için yapilmasi gerekenleri ele aldiklarini ifade etti.

Kral 2. Abdullah, 2013'ten bu yana Doha'ya ilk resmi ziyaretini gerçeklestirdi.

Ürdün, 2017'deki Körfez krizi sirasinda Katar'la diplomatik iliskilerinin seviyesini düsürmüstü. Iliskiler, taraflarin 2019'da karsilikli diplomatik kanallari tekrar açmasi ve Katar'in Ürdün'e 500 milyon dolarlik yardim yapmasinin ardindan kapsamli bir düzelmeye tanik olmustu.

Kaynak: AA