Türkiye Hayat Emeklilik Ile Çocuklarin Egitim Hayati Güvence Altinda

Türkiye Hayat Emeklilik Strateji, Dijital Dönüsüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Bilal Türkmen: 'Tüm ebeveynlere Egitimin Gücü Sigortasi ile gelecegimizin teminati çocuklarimizin egitim hayatlarini garanti altina almalarini öneriyoruz'.

Türkiye Hayat Emeklilik’in Egitimin Gücü Sigortasi ile çocuklarin egitim hayati güvence altina aliniyor.

Türkiye Hayat Emeklilik'ten yapilan açiklamaya göre, Türkiye Hayat Emeklilik’in Egitimin Gücü Sigortasi ile çocuklarin egitimi yarida kalmiyor, beklenmeyen durumlara karsi egitim hayati güvence altina aliniyor. Sigortalinin sigorta süresi içerisinde vefati halinde çocugunun, torununun veya egitimini üstlendigi baska bir ögrencinin egitim masraflari Türkiye Hayat Emeklilik tarafindan karsilaniyor.

18-65 yas arasi herkesin faydalanabildigi ve yasam kaybi teminatini içeren sigorta, en az 2 en çok 20 yillik süreyi kapsiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Hayat Emeklilik Strateji, Dijital Dönüsüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Bilal Türkmen, özellikle son dönemde pandemiyle birlikte artan belirsizlik riskini en aza indirmek için sigortanin önemine dikkati çekerek, “Çocuklarin egitim masraflari yillar içerisinde degisiklik gösteriyor. Bu durum, egitimin devamliligi için karsilasilabilecek risklere karsi anne babalarin önlem alma gerekliligini doguruyor ve egitim sigortasi ihtiyaç haline geliyor. Tüm ebeveynlere Egitimin Gücü Sigortasi ile gelecegimizin teminati çocuklarimizin egitim hayatlarini garanti altina almalarini öneriyoruz." ifadelerini kullandi.

- Ödenen primler yüzde 15 ile 40 arasinda gelir vergisinden düsüyor

Çocuklarinin ya da bir yakininin egitiminde daha güvenli adimlarla ilerlemesine destek olmak isteyen 18-65 yas arasindaki saglikli tüm müsteriler, sigortadan faydalanabiliyor. Ödenmesi gereken sigorta primi, sigorta süresine, yasa ve teminat tutarina göre belirleniyor.

Ödenen primin tamami, prim ödenen ayda elde edilen ücretin yüzde 15'ini ve asgari brüt ücretin yillik tutarini geçmemek kosuluyla aliniyor. Içinde bulunan aydaki vergi dilimine göre yüzde 15 ile yüzde 40 arasinda degisen oranlarda gelir vergisi matrahindan düsürülüyor.

En az 2 ile en çok 20 yil arasinda olmak üzere çocugun kalan egitim süresini düsünerek sigorta süresi tespit edilebiliyor. Ayrica Egitimin Gücü Sigortasi yasam kaybi teminati da içeriyor. Teminat tutari, çocugun yillik egitim masrafi ve egitim süresi dikkate alinarak belirleniyor ve kalan egitim süresi ile orantili olarak her yil azalarak egitim süresi sonuna kadar devam ediyor.

Kaynak: AA