Turkcell'in 'Zeka Gücü Siniflari' Için Düzce'de Toplu Açilis Yapildi

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Petek Askar: 'Projenin temel amaci, özel yetenekli ögrencilerin bilisim alaninda yetkin, teknolojiye vakif ve arastirma yapmaya istekli olmalarini, alandaki yenilik ve teknolojileri takip etmelerini saglamaktir' Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu: '42 ilde 70 'Zeka Gücü Sinifi' açmis bulunmaktayiz. Bu siniflarda ögrencilerimiz 3 boyutlu yazicilar, dizüstü bilgisayarlar, yazilim kitleri ve bulut teknolojileriyle tanisarak ulusal ve uluslararasi yazilimlar gelistiriyor'

Turkcell tarafindan özel yetenekli çocuklarin gelecegin dünyasina hazirlanmasi amaciyla Milli Egitim Bakanligi is birligiyle hayata geçirilen 25 "Zeka Gücü Sinifi" için Düzce'de toplu açilis töreni gerçeklestirildi.

Düzce Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BILSEM) düzenlenen törene katilan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Petek Askar; Vali Cevdet Atay, Milli Egitim Bakanligi Özel Yetenek ve Rehberlik Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu ile Zeka Gücü Sinifi'ni gezerek ögrencilerin projelerini inceledi.

Programda konusan Askar, özel yetenekli çocuklarin yeteneklerine uygun egitim içerigi ve ortami sunmanin Bakanligin öncelikli politikalari arasinda oldugunu söyledi.

Bakanligin 2023 egitim vizyonunda yer alan hedeflerinden birinin özel yetenekli ögrencilerin özel ve sivil toplum kuruluslariyla bulusturulmasi olduguna isaret eden Askar, Turkcell ile yürütülen zeka gücü programinin bu hedefe hizmet ettigini dile getirdi.

Askar, simdiye kadar 61 zeka gücü atölyesinin Bilsem'de, 9'unun da diger okullarda yapildigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bugün de 25'ini açacagiz. Projenin temel amaci, özel yetenekli ögrencilerin bilisim alaninda yetkin, teknolojiye vakif ve arastirma yapmaya istekli olmalarini, alandaki yenilik ve teknolojileri takip etmelerini saglamaktir. Bu kapsamda Erzurum Bilsem ögrencilerimizden 13 ögrencimiz robotel egitimi almistir. Egitim sonucunda el ya da kol uzvu yetersiz olan bireye uygun robotel tasarimi tamamlanmis olup, Giresun'da 12 yasinda ihtiyaç sahibi ögrencimizin kullanimina sunulacaktir. Düzce Bilim ve Sanat Merkezi tarafindan son 1 yilda 7 patent, 3 faydali model tescili alinmis, 115 tasarim basvurusunda bulunulmus ve 78 tasarim tescili alinmistir."

Düzce Valisi Cevdet Atay da insani heyecanlandiran bir proje oldugunu dile getirerek, "Bilim ve Sanat Merkezi'mizde ögrenim gören özel yetenekli ögrencilerimizin bilisim alaninda yetkin, arastirma yapmaya istekli, bu alandaki yenilik ve teknolojileri takip eden, bu teknolojileri insanlik yararina kullanmayi amaç edinmesini saglayan bu projenin ilimize hayirli olmasini diliyorum." dedi.

- "Çevreye, egitime, spora desteklerimiz her yil devam edecek"

Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu ise salgin nedeniyle açilisini gerçeklestiremedikleri siniflarin açilisini yaptiklarini belirterek, "Milli Egitim Bakanligi ile beraber ülkemizin 42 ilinde 70 'Zeka Gücü Sinifi' açmis bulunmaktayiz. Bu siniflarda ögrencilerimiz, 3 boyutlu yazicilar, dizüstü bilgisayarlar, yazilim kitleri ve bulut teknolojileriyle tanisarak ulusal ve uluslararasi yazilimlar gelistiriyor, yarismalara katiliyorlar. Bugüne kadar ulusal ve uluslararasi 400 ödül aldilar. Milli Egitim Bakanligi ve BILSEM'in bize gösterdigi illerde projelerimize ve 'Zeka Gücü Siniflari' açmaya devam edecegiz. Sosyal sorumluluk projelerine önemli kaynak ayiriyoruz. Çevreye, egitime, spora desteklerimiz her yil devam edecek." diye konustu.

Konusmalarin ardindan kurdele kesimiyle 25 sinifin toplu açilisi yapildi.
Kaynak: AA