TÜBITAK 4007 Ile Her Seyde Bilim, Herkese Bilim Etkinligi

Diyarbakir’da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda ’Her seyde bilim, herkese bilim’ sloganiyla bilimsel etkinlikler basladi.

TÜBITAK 4007 Ile Her Seyde Bilim, Herkese Bilim Etkinligi
Diyarbakir Bilim ve Sanat Merkezi’nde açilisi gerçeklestirilen bilim senliklerine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç katildi.

Dicle Üniversitesi Çocuk Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin de aralarinda bulundugu stantlari gezen Rektör Karakoç, 6-15 yas araligindaki çocuklarin ve gençlerin katilimiyla gerçeklesen bilim senligi ile ilgili yaptigi açiklamada, "TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri ile Diyarbakir’daki çocuklarimizin ve gençlerimizin bilimsel faaliyetlere ilgisini çekmek, bilimsel temelli düsünme gibi becerilerini gelistirmek, yeteneklerini fark etmelerini saglamak ve eglenmeleri amaçlanmaktadir" dedi.

Dicle Üniversitesi Çocuk Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pelin Karatay Gögül ise, "Merkezimiz burada açtigi günesten elektrik enerjisi üretimi, jel-mum yapimi, dezenfektan yapimi, STEM, krem yapimi, suda elektrik yakit üretimi, bilim sov, sabun yapimi atölyeleri ile stantlarda çocuklara bilimsel çalismalari uygulamali olarak gösteriyoruz" diye konustu.

TÜBITAK 4007 Bilim Senligi’nin 13-16 Ekim tarihleri arasinda Diyarbakir Bilim ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA