TIKA'dan, Pakistan'da Görme Ve Isitme Engelli Ögrencilere Futbol Ve Kriket Sahasi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Pakistan'in Karaçi sehrinde, görme ve isitme engelli ögrencilerin okuluna, futbol ve kriket antrenman sahasi insa etti.

Karaçi'de, Ida Rieu Görme ve Isitme Engelliler Okulu'nda düzenlenen törene, Pakistan Cumhurbaskani Arif Alvi, Türkiye'nin Karaçi Baskonsolosu Tolga Uçak, TIKA Karaçi Koordinatörü Ibrahim Katirci, Ida Rieu Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Nadira Panjvani ve davetliler katildi.

Cumhurbaskani Alvi, burada yaptigi konusmada, Türkiye ile Pakistan arasindaki iliskilerin, Osmanli Devleti zamanina ve daha öncesine uzandigini belirterek, kardes iki ülke ve Islam ümmetinin bir parçasi olarak, daha güçlü olmak için birlikte gelismeleri gerektigini söyledi.

Alvi, futbol ve kriket antrenman sahasi dolayisiyla Türkiye'ye tesekkür etti.

????Ida Rieu Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Panjvani de Türkiye'ye ve TIKA'ya spor tesisleri için tesekkürlerini iletti.

TIKA Karaçi Koordinatörü Katirci, AA muhabirine, görme ve isitme engelliler için özel olarak hazirlanan futbol ve kriket antrenman sahasindan 700 ögrencinin faydalanacagini kaydetti.

Okul takimina malzeme destegi de sagladiklarini aktaran Katirci, spor sahalarinin, Pakistan'da bu alanda ilk olma özelligi tasidigini ifade etti.

Kaynak: AA