Tarsus Çamalan'da 'Doga Bizi Çagiriyor' Etkinligi

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin “Haydi Birlikte Yürüyelim” slogani ile baslattigi “Doga Bizi Çagiriyor” etkinliginin yeni duragi Tarsus’un Çamalan Mahallesi oldu. Çamalan’da önce doga gezisi yaparak, tertemiz havanin tadina varan katilimci kadinlar, ardindan Cemevinde agirlandi.

Tarsus Çamalan'da 'Doga Bizi Çagiriyor' Etkinligi
Duyurusu önceden yapilarak olusturulan ve her yas grubundan yurttaslarin katildigi etkinlik kapsaminda İçel merkez ve Tarsus’tan ücretsiz servislerle Çamalan Mahallesi’ne götürülen katilimcilar, dogal güzelliklerin tadini çikardi. Çamalan’da bulunan ormanlik alanda 7 kilometre boyunca yürüyüs yapan katilimcilar sosyallesme imkani buldu. Etkinlige Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Ahmet Tarakçi da katildi.

Yürüyüs sonrasinda çogunlugunu kadinlarin olusturdugu katilimcilar, Çamalan Cemevi’nde agirlandi. Yapilan ikramlarin ardindan katilimcilar, yörede yetisen baharatlari ve tahtadan yapilan ürünleri de inceleyip satin alma firsati buldu.

Çamalan Cemevi Dernek Baskani Refik Deviren, Tahtaci Alevileri’nin tarihsel süreci, bölgede yaptiklari çalismalar ve agirlikli olarak orman ürünlerini degerlendirme çalismalariyla ilgili bilgiler verdi. Emekli egitimcilerden Zeliha Kelekçi ise geleneksel giysileri giyerek agirladiklari misafirlerine yönelik olarak yaptigi konusmada, “Tahtacilar olarak, agaç kesen degil, agaci kutsal bilen insanlariz. Biz agaci kesmeden önce agaca kurban keserek, gülbeng okuyarak, agaçtan, dogadan özür dileriz. Eger gördüyseniz en çok çam agaci Çamalan’da. Çünkü biz agaci kesmeyiz” dedi.

Ahmet Ali Erdogan dedenin lokma duasinin ardindan eski muhtar Zakir Ahmet Talipoglu, saz çalarak türküler seslendirdi.

“İçel’in göremedigimiz yerlerini geziyoruz”

Etkinlige katilan Yüksel Bademsoy, gezilere mümkün oldugunca katilmaya çalistigini ifade ederek, Çamalan Mahallesi’ni de oldukça begendigini belirtti.

Bademsoy, “Belediyemizin düzenledigi bu gezilerle İçel’in göremedigimiz yerlerini geziyoruz. Bu güzel gezilerden mümkün oldugunca yararlanmak istiyoruz. Çok mutluyuz, güzel bir rehberimiz bize eslik ediyor. Arkamizda her zaman saglik ekibimiz var. Kendimizi güvende hissederek bu çok güzel gezilere katiliyoruz. Hele pandemiden sonra bunlar bize ilaç gibi geldi, çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Seyhan Dedeoglu da 30 yildan fazladir İçel’de yasamasina ragmen birçok yeri bilmedigini söyledi.

Dedoglu, gezilerin yeni yerleri kesfetmeleri için önemli oldugunu belirterek, “Vahap Seçer’e, büyüksehre binlerce tesekkür ederiz. Çok güzel bir etkinlik. Bu etkinlikler, insallah bu sekilde devam eder. Biz çok memnunuz. Çamalan yaylasina ben para versem gelemem. Otobüs tutsam, araba tutsam gelemem” seklinde konustu.

Kaynak: İHA