Sudan'da Geçis Yönetiminin Sivil Kanadindan Bazilarina Yurt Disi Yasagi

Sudan'da geçis yönetimindeki bazi sivillere yurt disi yasagi getirildigi belirtildi.

Sudan Tribune haber sitesine göre, Eski Rejimin Izlerini Ortadan Kaldirma ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi üyesi Salah Menna'nin yurt disi yasagi bulundugu gerekçesiyle Kahire’ye seyahatine izin verilmedi.

Haberde, Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed El Feki Süleyman ile Kabine Isleri Bakani Halid Ömer Yusuf’un da aralarinda oldugu çogu Yolsuzlukla Mücadele Komitesi üyesi 11 kisinin yasak listesinde yer aldigi iddia edildi.

Haberde, Kabine Isleri Bakani Halid Ömer Yusuf’un, Istihbarat Teskilatindan sivil isimlere getirilen yurt disi yasagiyla ilgili bilgi talep ettigi aktarildi.

AA muhabirine konusan isminin açiklanmasini istemeyen güvenlik yetkilisi de haberleri dogrulayarak, "Yurt disi yasagi getirilen siyasi yetkililerin bulundugu bir liste var." ifadesini kullandi.

Sudan'da 21 Eylül’deki darbe girisimi sonrasi geçis iktidarinin asker ve sivil bilesenleri arasinda siddetlenen yönetim krizi sonrasi, ordu hükümetin feshi ve bazi sivil yöneticilerin görevden alinmasina yönelik mesajlar veriyor.

Ülkede, Agustos 2019'dan bu yana sivil gruplar, ordu ve baris anlasmasina imza atan silahli hareketlerin iktidari paylastigi geçis dönemi devam ediyor.

Kaynak: AA