'Star Trek' Dizisinin Kaptan Kirk'ü Uzaya Çikan En Yasli Insan Oldu

ABD'de "Star Trek" (Uzay Yolu) serisiyle taninan oyuncu William Shatner, is adami Jeff Bezos'un Blue Origin sirketi tarafindan gerçeklestirilen uzay gezintisine katildi.



Start Trek'te Kaptan Kirk karakteriyle dünyaca ünlenen Kanada asilli oyuncu Shatner, bugün Teksas'tan gerçeklestirilen firlatmada diger 3 kisiyle uzay sinirina kisa bir yolculuk gerçeklestiren davetliler arasinda yer aldi.

Jeff Bezos'un hayrani oldugu 90 yasindaki oyuncu, Mission NS-18 isimli seferle, uzay yolculugu yapan en yasli insan ve sinema oyuncusu oldu.

Teksas'in Van Horn bölgesinden gerçeklestirilen firlatmayla 10 dakika süren seyahatte 106 kilometre yükseklige çikan uzay araci ayni bölgenin yakinindaki çöle parasütle basarili inis gerçeklestirdi.

Blue Origin'in firlatma öncesi paylastigi videoda Shatner, "Daha yolun basindayiz ama bu baslangiç ??ne kadar mucizevi. Bu baslangicin bir parçasi olmak ne kadar olaganüstü." sözleriyle duygularini ifade etmisti.

ABD merkezli uzay turizmi ilk defa Virgin Galactic'in sahibi Ingiliz Isadami Richard Branson ve beraberindeki 5 kisi tarafindan 11 Temmuz'da gerçeklestirilmis, 9 gün sonra Jeff Bezos da kendi sirketine ait kapsülle kisa bir uzay gezintisi yapmisti.

Elon Musk'in sahibi oldugu SpaceX de geçen ay gerçeklestirdigi özel seferle uzay turizmine katilan 3'üncü kurulus olmustu.

Kaynak: AA