Siirt'te 8 Ülkeden Gençlerin Katilimiyla 'Yumurta Bayrami Senligi' Yapildi

Siirt'te 8 ülkeden 30 gencin katildigi, "Yumurta Bayrami Senlikleri" düzenlendi.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Siirt'i Gelistirme ve Kalkindirma Dernegince (GELDER), "Benim bayramim, senin bayramin" temasiyla düzenlenen senlik, 15 Temmuz Meydani'nda yapildi.

Slovakya, Romanya, Polonya, Litvanya, Italya, Rusya, Ukrayna ve Hirvatistan'dan gençlerin katildigi senlikte, çesitli renklere boyanan yumurtalar tokusturuldu, davetliler arasinda yumurta ve halat çekme yarisi yapildi, ekmek arasi yumurtalar ikram edildi.

Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Rauf Danis, unutulan bir gelenegin son 6-7 yildir kamu kurum ve kuruluslari ile çesitli sivil toplum örgütleri tarafindan düzenlenen etkinliklerle yasatildigini söyledi.

Son birkaç yildir salgin dolayisiyla ara verilen Siirt'e özgü gelenegin bu yil senlik havasinda geçtigini dile getiren Danis, sunlari kaydetti:

"Siirtlilerin uzun yillar düzenledigi ancak son yillarda unutulmaya yüz tutan, 'Yumurta Bayrami Senligi' gelenegini bu yil farkli ülkelerden gelen gençlerle gerçeklestirdik. Geçen yil Erasmus Gençlik Programi kapsaminda AB'ye sunulan projenin kabul edilmesiyle Slovakya, Romanya, Polonya, Litvanya, Italya, Rusya, Ukrayna ve Hirvatistan'dan 30 yabanci ve yerli katilimci ilimize geldi. Etkinlikte renkli görüntüler yasandi."

GELDER Baskani Tuba Eldemir de unutulmaya yüz tutan bir gelenegi sürdürmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederek, "Bunu daha kapsamli hale getirmek için yurt disindan ögrencileri projeye dahil ettik. Hem kültürel farkliliklari göstermek hem de yabancilarin burayi daha iyi görüp tanimalarini saglamayi amaçladik. Olumlu yansimalarini da görebiliyoruz." dedi.

Senlige Hirvatistan'dan katilan Gloria Olic, etkinlikte hosça vakit geçirdiklerini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA