Sanliurfa Valiliginden Faaliyetlerini Durduran Ayakkabi Fabrikasina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Konu, Valiligimiz ve ilgili kurumlarimiz tarafindan da yakindan takip edilmekte olup çalisanlarin magdur edilmemesi için her türlü girisimde bulunulmaktadir'.

Sanliurfa Valiligi, kentteki bir fabrikanin küçülmeye gittigi için faaliyetlerini durdurdugunu belirterek, çalisanlarin magdur edilmemesi için her türlü girisimde bulunuldugunu bildirdi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi (CMDP) kapsaminda, 2017 yilinda destek almaya hak kazanan 13 fabrikanin, Ayakkabicilar Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulundugu ve yaklasik 2 bin 500 kisinin bölgede istihdam edildigi animsatildi.

Bölgedeki bir firmanin küçülmeye gittigi için faaliyetlerini durdurma karari aldigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"2019 yilinda yer tahsisi talebinde bulunan firmalardan biri olan Yilmazlar Terlik Ayakkabi Tekstil San. ve Tic. Ltd. Sti. bütün taahhütlerini yerine getirerek ayni yil içinde üretime baslamis ve kisa süre içinde taahhüt ettigi istihdam rakamlarina ulasarak yaklasik 800 kisiye is imkani saglamistir. Üretim faaliyetlerine 2021 yili Haziran ayina kadar sorunsuz bir sekilde devam eden firma sahipleri, söz konusu tarihte Rusya'daki tesislerinde bir yangin yasadiklarini beyan ederek, ciddi finansal kayiplari telafi etmek amaciyla küçülmeye gittiklerini ve bu gerekçeyle çalisanlarini ücretli ve ücretsiz izne ayirarak, bir süreligine faaliyetlerini durdurma karari aldiklarini ifade etmislerdir. Yatirimlari kolaylastirmak amaci ile hayata geçirilen bu proje kapsaminda faaliyet gösteren firmalar, serbest piyasa kosullarina göre faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmalarin OSB ve diger kamu kurumlari ile olan iliskisi sadece kira sözlesmesinden ibarettir. Konu, Valiligimiz ve ilgili kurumlarimiz tarafindan da yakindan takip edilmekte olup çalisanlarin magdur edilmemesi için her türlü girisimde bulunulmaktadir."

Açiklamada, firmanin tekrar üretime geçmemesi halinde sözlesmesinin feshedilerek, sirada bekleyen firmalara yerin tahsis edilecegi vurgulandi.
Kaynak: AA