Saglik Çalisani Anne Babalarin Çocuklarindan 'Covid-19' Sergisi

Ankara’da Polatli Duatepe Devlet Hastanesi’nde görevli saglik çalisanlarinin çocuklari, anne ve babalarinin Covid-19 ile mücadelelerini resmetti. Çocuklarini çizdigi resimlerden olusan “Covid-19 Mücadelesi ve Asi” sergisi ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

Saglik Çalisani Anne Babalarin Çocuklarindan 'Covid-19' Sergisi
Saglik çalisanlarinin en yakin sahitleri olan çocuklarinin Covid-19 mücadelesi ve asinin önemini kagida döktükleri sergi yogun ilgi gördü. Bu süreçte ailelerinden uzak kalan çocuklar, hastalikta mücadele ve asinin önemi hakkinda zihinlerde sembol olacak resimler çizdiler. Çocuklar resimleri ile Covid-19 hastaliginda maske, mesafe, hijyenin önemi ve hastalikta mücadelede asinin ne kadar önemli oldugunu gösterdiler. Resimlerin yer aldigi sergi ziyarete açilirken, salgin sürecinde tedbirlere ve asinin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen çocuklara hastane yönetimi tarafindan tesekkür belgesi ve hediyeler verildi.

Serginin açilisinda konusan Hastane Bashekimi Uzman Doktor Reyhan Öztürk, serginin saglik çalisanlarinin çocuklarina motivasyon olmasi ve onlarin gözünden Covid-19 pandemisinin nasil görüldügünü degerlendirmeyi amaçladiklarini dile getirdi. Pandemi sürecinde canla basla çalisan saglik çalisanlarina tüm zorluklara ragmen güler yüz ve sevgiyle yaptiklari tüm hizmetlerinden olayi tesekkür eden Bashekim Öztürk, hep birlikte salgini yenmek için vatandaslari da maske, mesafe, hijyen kurallarina uymaya ve asi olmaya davet etti.

Sergi açilisinda Polatli Kaymakami Murat Bulacak, Polatli Cumhuriyet Bassavcisi Musa Çataloglu, Ilçe Emniyet Müdürü Sener Derin de yer aldi.
Kaynak: İHA