Neyzen Kudsi Ergüner 16 Ekim'de CSO Ana Salon'da Konser Verecek

Geleneksel Mevlevi sufi müziginin dünyaca ünlü ney ustasi Kudsi Ergüner, 16 Ekim Cumartesi CSO Ada Ankara'da sahne alacak.

CSO Ada Ankara'dan yapilan açiklamaya göre, "Istanbul'un Kutsal Nagmeleri" konserinde ünlü neyzen Ergüner, CSO Ana Salon'da ilk kez seyirciyle bulusacak.

Bati müziginde oldugu gibi degisik inançlarin zengin repertuarlarini da birer sanat eseri olarak dinleyiciye sunma amaci tasiyan Istanbul'un Kutsal Nagmeleri projesiyle, Istanbul'da asirlardir süregelen dini ve kültürel etkilesimin altini çizmek, Müslüman, Rum, Yahudi ve Ermenilerin farkli dilde, ayni makamla eser besteledigine dikkat çekilecek.

Bu kapsamda, sufi müziginin usta ismi dünyaca ünlü neyzen Kudsi Ergüner, tasavvuf müziginin bas enstrümani ney ile sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Egüner'e kanunda Hakan Güngör, tanburda Hasan Kiris, udda Giannis Koutis, yayli tanburda Michalis Cholevas, tarda Riza Mirjalali, perküsyonda Jacobus Thiele eslik edecek.

Istanbul'un Kutsal Nagmeleri Kudsi Ergüner Toplulugu konseri, 16 Ekim Cumartesi 20.00'de CSO Ana Salon'da gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA