Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Agri'ya Yapilacak Egitim Yatirimlarini Degerlendirdi Açiklamasi

'Agri ilimizde hem merkez hem de ilçelerde ihtiyaç olan 6 ilkokul, 5 ortaokul, 2 anaokulu ve bir de özel egitim anaokulunun yapilmasi kararini aldik. Bu yatirimlar yaklasik 150 milyonluk bir yatirim' 'Tüm Türkiye'de okul öncesi egitime erisimi artirmak için ciddi yatirimlar yapacagiz. Istanbul'da bilindigi üzere geçtigimiz günlerde 100 anaokulu yapilmasi için start vermistik ve Agri içinde yeni anaokullarin yapilmasi için yeni yatirimlar yapacagiz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Agri'ya 150 milyon liralik yatirimla 14 egitim kurumu yapilmasi karari aldiklarini bildirdi.

Bakan Özer, Agri Valiligi Toplanti Salonu'nda düzenlenen Il Egitim Degerlendirme Toplantisi'nin ardindan yaptigi açiklamada, kentte su an 107 milyon liralik bir yatirim programinin devam ettigini söyledi.

Ayrica 150 milyon liralik yatirim programi uygulanacagini ifade eden Özer, "Agri'da, yeni okul yapimlari kapsaminda yaklasik 150 milyonluk bir yatirimimiz var. Agri ilinde su an yapimi devam eden yatirimlarla ilgili Bakanlikta bekleyen hiçbir hak edis yok. Programlar rutin bir sekilde devam ediyor. Bugün Agri ilimizde egitimin kalitesinin artirilmasiyla ilgili egitimdeki kalite göstergelerinin artmasi için neler yapabiliriz. Onu degerlendirdik. Agri'miza yeni yatirimlarinin yapilmasi kararini aldik." dedi.

Özer, 50 yatak kapasiteli Diyadin Ögretmenevi ile Dogubayazit ilçesinde yapimi planlanan 24 derslikli mesleki teknik alan lisesinin de yeni yatirim programina alindigin belirterek, yatirimlarla Agri'nin egitimde önemli bir konuma gelecegine inandigini kaydetti.

- Kente 14 yeni egitim kurumu yapilacak

Dogubayazit'ta 100 ögrenci kapasiteli ve pansiyonu olan 24 derslikli, mesleki teknik alan lisesi hizmete alacaklarini anlatan Özer, söyle konustu:

"Il gezilerimizde temel egitim ve anaokulu yatirimlarina çok önem veriyoruz. Bu dönem içerisinde önem verdigimiz konularin basinda, egitimde firsat esitliginin artirmak için okul öncesi egitimdeki erisim imkanlarinin iyilestirilmesi geliyor. Yine Agri'da da bu kapsamda önemli yatirimlar yapacagiz. Agri ilimizde hem merkez hem de ilçelerde ihtiyaç olan 6 ilkokul, 5 ortaokul, 2 anaokulu ve bir de özel egitim anaokulunun yapilmasi kararini aldik. Bu yatirimlar yaklasik 150 milyonluk bir yatirim."

Mevcut okullarda küçük ve büyük ölçekli onarimlar için de 18 milyon liralik yeni kaynak aktarimi karari alindigini dile getiren Özer, Agri Belediye Baskani Savci Sayan'in da merkezde bulunan 20 okulun spor tesislerinin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için önemli çalismalar yaptigina isaret etti.

Kentte dogal gaza erisim konusunda tüm merkez ve ilçelerdeki okullarda dogal gaz dönüsümünün tamamlamasi amaciyla da 6,5 milyon liralik bir yatirim yapildigini söyleyen Özer, sunlari kaydetti:

"Onunla ilgili tüm hazirliklarin ve tüm sürecin basarili bir sekilde devam etmesinden mutluluk duydum. Gelmeden önce Agri yatirim programinda olan 2 anaokulu, 8 ilkokul, 12 ortaokulun ihale izinlerini vermistik. Agri iline ciddi yatirimlar yaptik. Bu yatirimlarimiz Bakanlik olarak öncelik vermis oldugumuz alanlarla tamamen örtüsen alan. Tüm Türkiye'de okul öncesi egitime erisimi artirmak için ciddi yatirimlar yapacagiz. Istanbul'da bilindigi üzere geçtigimiz günlerde 100 anaokulu yapilmasi için start vermistik ve Agri içinde yeni anaokullarin yapilmasi için yeni yatirimlar yapacagiz. Okullarimizin kütüphane ve spor ihtiyaçlarini karsilamak için seferber olan belediye baskanimiza tesekkür ederim. Belediyenin de 2 projesi var. Belediyenin o projelerinde de yer alacagiz ve her türlü destegi verecegiz."
Kaynak: AA