Michigan Eyaletinde Camiye Çirkin Saldiri

ABD’nin Detroit sehrine bagli Michigan eyaletinde bir camiye saldiri yapildi. Rochester Hills’de bulunan Ahmadiyya Müslüman Topluluk Merkezi’ne Cuma aksami yatsi namazindan sonra saldiri gerçeklesti. Namazin ardindan içeride birkaç aile ve çocuklarinin bulundugu esnada gerçeklesen saldirida yaralanan olmazken camiye ait güvenlik kameralari olayi görüntüledi.

Michigan Eyaletinde Camiye Çirkin Saldiri
Görüntülerde saldirgan kisinin belirlenemeyen bir cisimle ön kapinin camlarini kirdigi görüldü.

Saldiri sirasinda arka tarafta bulunan ailelerin durumu farketmedigi belirtilirken saldirinin sabah namazi için camiye geri gelindiginde farkedildigi ögrenildi.

Caminin Iletisim Yöneticisi Muhammed Ahmad yaptigi açiklamada “Bu korkutucu bir durum, çocuklar buradaydi” diyerek bölgede genelde kendilerini güvende hissetiklerini ancak yasanan olayla herkesin ve özellikle çocuklarin sarsildigini belirtti.



Ahmad, bugün yaptigi açiklama da da toplum üyelerinin saldirgani affetmeye karar verdigini belirterek “Bizimle konusabilir ve kendi gözleri ile bu toplumun nasil barisçil ve sevgi dolu oldugunu görebilir. Bizim kurallarimiz tüm nefrete sevgi ile yaklasmayi gerektirir. Bu mesajla ona ulasmak istiyoruz” dedi.

Ahmad, ayni zamanda saldirganin kendi kendine ortaya çikmasi halinde cami olarak bir suçlamada bulunmayacaklarini belirtti.



Oakland Serifinden yapilan açiklamada da dedektiflerin suçu arastirdigi duyuruldu.

Camiye ilk saldiri degil

Ahmadiyya Cami daha evvel bulundugu Detroit bölgesinde 1980’lerde saldirya ugrayarak yakilmis, bu sirada bir kisi hayatini kaybetmisti.

Michigan’da müslümanlara karsi nefret suçlari daha evvel de gerçeklesmisti. Geçtigimiz ay Flint’de Grand Blanc Islam merkezi ve geçtigimiz yil Warren’da bulunan Al Ihsaan Islam Merkezi en son saldiriya ugrayan yerler arasinda.
Kaynak: İHA