Mersin Üniversitesi Ögrencileri TUSAS'ta Staj Yapacak

İçel Üniversitesi ile Türk Havacilik ve Uzay Sanayii A.S. (TUSAS) arasinda Stajyer Mühendis Programi kapsaminda is birligi protokolü imzalandi. Protokol kapsaminda, ögrenciler haftada bir gün TUSAS’ta çalisacak.

Mersin Üniversitesi Ögrencileri TUSAS'ta Staj Yapacak
İçel Üniversitesinden yapilan açiklamaya göre, Stajyer Mühendis Programi kapsaminda hazirlanan is birligi protokolü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsari, TUSAS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Rafet Bozdogan ve TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafindan imzalandi.

TUSAS tarafindan yürütülecek programa, Mühendislik Fakültesinin Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine, Kimya ve Metalürji ve Malzeme Mühendisligi Bölümlerinin 3’üncü veya 4’üncü siniflarindaki ögrenciler katilabilecek. Stajyer mühendisler, haftada en az bir tam gün TUSAS’ta çalisacak ve çalistiklari süre boyunca üniversite tarafindan sigortalanarak, TUSAS’taki çalismalari için de kendilerine ücret ödenecek.

1973 tarihinde Türkiye’nin savunma sanayiinde disa bagimliligini azaltmak amaciyla Sanayi ve Teknoloji Bakanligi bünyesinde kurulan, havacilik ve uzay sanayi sistemlerinin gelistirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yasam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumuna gelmis olan TUSAS tarafindan uygulamaya konulan Stajyer Mühendis Programi ile yeni mühendislerin yetistirilmesi ve üniversite-sanayi is birligine yönelik olarak mühendis adaylarina yeni yeteneklerin kazandirilmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA