Mentese Belediyesinden Eczanelere Atik Ilaç Kutusu

Mentese Belediyesi Sifir Atik yönetim plani kapsaminda tarihi geçmis ilaç ve ilaç atiklarinin çöpe karismadan imha edilmesini saglamak amaciyla yeni bir proje baslatti. Proje ile Mentese ilçe merkezinde hizmet veren 21 eczaneye atik ilaç toplama kutusu dagitiliyor.

Mentese Belediyesinden Eczanelere Atik Ilaç Kutusu
Atik ilaç toplama kutusu dagitimina katilan Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, tarihi geçen, kullanimi güvenli olmayan, çevreye ve topluma zarar verebilecek ilaçlarin ayristirilmasi ve dogru sekilde imha edilmesi için Mugla Eczaci Odasi ile birlikte belirlenen ilçe merkezindeki 21 eczaneye atik ilaç toplama kutusu dagitacaklarini belirtti.

Baskan Gümüs, “Herhangi bir nedenden dolayi artik kullanilmayacak olan çevre ve insan sagligina büyük ölçüde zarar veren atik ilaçlara yönelik baslatilan projeyle, ilaçlar atik olmaktan çikarilacak. Vatandaslar, kullanim tarihi geçmis ve kullanmadiklari ilaçlari kendilerine en yakin eczanede bulunan atik ilaç toplama kutusuna birakarak hem dogayi hem de insan sagligini korumus olacaklar. Halkimizi bu konuda duyarli olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA