Meksika'yi Pamela Kasirgasi Vurdu

Büyük Okyanusta olusan Pamela Kasirgasi, Meksika’nin Sinaloa eyaletinde yerel saatle 07.00’da karaya çikti. Yetkililer, halki sel ve toprak kaymasi konusunda uyardi.

Meksika'yi Pamela Kasirgasi Vurdu
Büyük Okyanus’ta olusan Pamela Kasirgasi, Meksika’nin Sinaloa eyaletinde yer alan San Ignacio sehri yakinlarinda yerel saatle 07.00’de karaya çikti. Meksika Sivil Savunma Koordinasyonu tarafindan yapilan açiklamada, kategori 1 seviyesinde Meksika’ya ulasan kasirgadan en çok Sinaloa ve Durango eyaletlerinin etkilenmesinin beklendigi aktarildi. Kasirganin rüzgar hizinin saatte ortalama 120 kilometre oldugu, zaman zaman ise rüzgar hizinin saatte 150 kilometreye ulastigi bildirildi.

Meksika Ulusal Su Komisyonu (Conagua) tarafindan yapilan açiklamada ise, kasirganin Sinaloa, Durango, Nayarit, Jalisco ve Sonora eyaletlerinde siddetli saganak yagislara neden oldugu belirtilirken, Chihuahua, Zacatecas, Nuevo Leon ve Coahuila eyaletlerinde de siddetli yagislarin beklendigi aktarildi. Sinaloa’da birçok cadde ve sokak siddetli yagislar nedeniyle göle döndü.

Yetkililer, kasirga ile birlikte görülen yagislarin toprak kaymalarina, akarsularin tasmasina ve alçak bölgelerde su baskinlarina neden olabilecegini belirterek, vatandaslara siki önlem alma ve sivil savunma ekiplerinin tavsiyelerine uymalari yönünde çagrida bulundu. Sinaloa’nin ardindan Baja California Sur eyaletind yer alan bazi sehirlerde de okullar tedbir amaçli bir sonraki duyuruya kadar tatil edildi.

ABD’ye ulasmasi bekleniyor

Kasirganin kuzeydogu yönüne saatte 22 kilometre hizla ilerledigi ve persembe günü ABD’nin Texas eyaletine ulasacagi tahmin ediliyor. Meksika’da bu yil yasanan Nora, Grace ve Dolores kasirgalarinda 15 kisi hayatini kaybetmis, 7 kisi kaybolmustu.
Kaynak: İHA