Mamak'in Lezzetleri Tescillendi

Mamak’in kendine özgü lezzetlerinden olan Ravak yogurdu ve eksi maya ekmegi, “Cografi Isaret Tescil Belgesi” aldi. Mamak Belediyesi Kadin Kooperatifi (MAKKOP) girisimi ile tescillenen ve tarihi geçmise sahip Kutludügün’e has eksi maya ekmegi ve Ravak yogurdu, ilçenin kendi yöresel lezzetlerini tanitmasi adina çok önemli bir katma deger saglayacak.

Mamak'in Lezzetleri Tescillendi


Lezzetlerimzin tescili tanitima katki saglayacak

Mamak’in gastronomi alaninda da genis bir yelpazeye sahip oldugunu ifade eden Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Eksi maya ekmegi ve Ravak yogurdunun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni cografi isaretli ürünlerin kazandirilmasina yönelik de çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanitilmasi ve degerlerinin korunmasi adina cografi isaret tescili alinmasi bizler için çok önemli. Bu anlamda yapilan çalismalarda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



600 yillik lezzet

Tarihi süreci 600 yil kadar eskilere dayanan eksi maya ile yapilan ekmek, lezzeti kadar katkisiz olusu ile bagisikliga da destek oluyor. Uygun sartlarda raf ömrü 10 gün olan eksi maya ekmegi, Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde bulunan MAKKOP magazasinda satisa sunuluyor.

Sifa Kaynagi Ravak

Yalnizca sütün yagindan elde edilerek yapilan Ravak yogurdu ise yüksek besin degeri ile tam bir sifa kaynagi. Eski dilde sütün kaymagi anlamina gelen yogurdu üretmek ise ayri bir meziyet istiyor. 10 litre sütten sadece 1 kilo elde edilebilen bu özel lezzet, nesilden nesile aktarilmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA