Kurum Çalisanlarindan 'Pandemide Sakli Yasamlar' Kitabi

M. Önol Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ferhat Güler, Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke’yi makaminda ziyaret ederek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan ’Pandemide Sakli Yasamlar’ adli kitabi hediye etti.

Kurum Çalisanlarindan 'Pandemide Sakli Yasamlar' Kitabi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan, Sosyal ve Ekonomik Hayata Katilim Daire Baskani Hulusi Armagan Yildirim önderliginde müdürlüge bagli 11 farkli ilden rehabilitasyon merkezlerinde çalisan müdür ve personellerin katkisi ile ’Pandemide Sakli Yasamlar’ adli kitabin basimini gerçeklestirdi. M. Önol Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ferhat Güler, pandemide 14 günlük sabit vardiyada çalisan özel gereksinimli bireylerin ve personelin gözünden yasadiklarini anlatan öykülerden olusan kitabi Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke’ye hediye etti.

Kitap hakkinda Kaymakam Böke’ye bilgi aktaran Güler, kitapta kendisine ait 5 öykünün de yer aldigini, kitabin hazirlanis sürecini de kendisinin yürüttügünü ifade ederek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü olarak pandemi döneminde kuruluslarimizda kalan sakinlerimizi korumak adina birçok fedakarliktan kaçinmayarak birçok basariyi hanemize yazarak dünyaya örnek bir sosyal hizmet anlayisi sergiledik. Çogu zaman bizden uzaklarda bilmedigimiz görmedigimiz varliklarindan bihaber oldugumuz sakli yasamlarin bu zorlu pandemi döneminde ne hissettiklerini bir nebze olsun anlamaya çalismak belki de onlari yakindan hissetmemize neden olacak en sicak duygularin önde geleniydi. Onlara ait cümlelerle onlari derinden hissetmeye çalismakti belki de sakli yasamlarin ardindakilere ulasmak” dedi.



Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan Koç’un destegiyle çalismalarin kitap haline geldigini ve 81 ile dagitiminin yapildigi ’Pandemide Sakli Yasamlar’a dair hissettiklerini, yasantilarini anlattikça, agladiklari, güldükleri, düsündükleri zamanlar da oldugunu belirten Güler, “Bu kitap bizim için bir baslangiç oldu, ilk adim oldu. Bundan sonra gelecek yeni eserlere bir kapi aralamakti muradimiz. Biz cesaretimizi toplayip yazmaya karar verdik. Okumayi ve yorumlamayi kitapseverlere birakiyoruz. Olur ya begenilirse gelir yenileri artik” diye konustu.



Kitapta, Hulusi Armagan Yildirim, Ahmet Feti Hulat, Ferhat Güler, Aysun Tuna, Zeynep Özkan, Ulas Araci, Nazifer Sevecan, Kadriye Çoban, Rahmetullah Çetin, Gülcan Bayindirli, Fatih Özelçi, Gülnur Nimet Paksoy, Lütfi Akçiçek ve Filiz Arastaman öyküler ve hikayeler yer aliyor.
Kaynak: İHA