Kooperatifler Kanunu Degisiklik Teklifi Sanayi, Ticaret Komisyonu'nda Kabul Edildi

Kooperatifler Kanunu degisiklik teklifi, Sanayi, Ticaret Komisyonu’nda kabul edildi.

Kooperatifler Kanunu Degisiklik Teklifi Sanayi, Ticaret Komisyonu'nda Kabul Edildi
Kooperatifler Kanunu degisiklik teklifi, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve 75 AK Parti milletvekilinin imzasiyla Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi.

Teklifle, ortaklik basvurusu yapildiktan sonra kooperatif yönetim kurulu, basvuruyu bir ay içinde sonuçlandiracak ve basvuru sahibine bildirecek.

KOOPERATIFE GIREN HER SAHISTAN 100 TL ORTAKLIK PAYI ALINACAK

Yönetim Kurulu yillik faaliyet raporu, bilanço, gider, gelir farki hesaplari genel kurulun yillik toplantisindan 15 gün öncesinden itibaren bir yil süre ile kooperatif merkezinde varsa subeleri veya elektronik ortamda sunulacak.

Kooperatif çalisma konusu, ortak sayisi ve ciro gibi kistaslara göre belirlenen kooperatiflerin yönetim kurulu üyeleri ve yedeklerin seçilmelerini takiben en geç dokuz ay içinde kooperatifçilik egitim programini tamamlamalari gerekecek.

Seçimlerde aday olan kisilere, genel kurul toplantisina katilma hakkini haiz ortaklari gösterir listeye erisme imkani saglanacak.

Genel kurul toplantilarini birlestirebilme süresi, yönetim ve denetim kurulu görev süresinin üst siniri ile uyumlu hale getirilerek 3 yildan 2 yila indirilecek.

Genel kurul toplantisi, ana sözlesmede hüküm bulunmasi sartiyla elektronik ortamda da yapilabilecek.

(Ahmet Umur Öztürk/IHA)
Kaynak: İHA