KKTC Basbakani Saner, Hükümetin Istifasini Cumhurbaskani Tatar'a Sundu

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ersan Saner, hükümetin istifasini Cumhurbaskani Ersin Tatar’a sundugunu bildirdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Baskani ve Basbakan Ersin Saner, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Dogus Partisi (YDP) ile kurduklari koalisyon hükümetinin istifasini Cumhurbaskani Tatar’a sundu.

Tatar ile görüsmesi sonrasi basin mensuplarina açiklama yapan Saner, "Hükümetin daha fazla sürdürülebilir olmadigini gözlemledigimden az önce istifami sundum. En erken zamanda erken seçime gidilmesi gerekiyor." dedi.

Hükümet ortagi partilerin kendi içinde yasadiklari sorunlara dikkati çeken Saner, "UBP, tüm milletvekilleri ile Mecliste yer alirken, gerek DP’nin kendi içerisindeki milletvekillerini saglayamamasi gerek YDP’nin kendi içinde yasamis oldugu bir kurultay sonucu partideki bir milletvekilinin de istifa etmesi ile, bugün itibariyla Mecliste çogunlugumuz da bulunmadigindan, yani 26 sayimiz olmadigindan görevi sayin Cumhurbaskani’na iade etmis bulunmaktayim." ifadelerini kullandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginin bas gösterdigi zorlu sartlarda bir azinlik hükümeti kurduklarini belirten Saner, UBP olarak erken seçime de hazir olduklarini söyledi.

KKTC'de UBP-DP-YDP koalisyon hükümet protokolü, 8 Aralik 2020'de UBP Genel Baskan Vekili Saner, DP Genel Baskani Fikri Ataoglu ve YDP Genel Baskani Erhan Arikli tarafindan KKTC Cumhuriyet Meclisinde imzalanmis, Bakanlar Kurulu listesi de 9 Aralik'ta Cumhurbaskani Tatar tarafindan onaylanmisti.

Kaynak: AA