Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesi Ilk Ögrencilerini Agirliyor

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tip Fakültesi ögrencileri, geçen yil çevrimiçi egitimin ardindan bu yil ilk kez kente gelerek egitimlerine basladi.

Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesi 2007 yilinda Bakanlar Kurulu karari ile Hacettepe Üniversitesi Rektörlügüne bagli olarak kuruldu. 2015 yilinda Bakanlar Kurulu karari ile Kastamonu Üniversitesine devredilen fakültenin ögrencileri egitimlerine ise Hacettepe Üniversitesi ile Yildirim Beyazit Üniversitesinde devam etti.

Geçen yil ögrencilerini bu iki üniversiteden devralan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle çevrimiçi egitim veren Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesi, bu yil ilk kez ögrencilerini fakültede agirlamaya basladi.

Ögrencilerin egitim almaya baslamasi nedeniyle Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde Tip Fakültesi 2021-2022 egitim-ögretim yili açilisi ve beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, törende, uzun bir aradan sonra ögrencilerle birlikte olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Tip Fakültesi ögrencilerini ilk defa Kastamonu'da ve kampüste görmenin kendilerini heyecanlandirdigini anlatan Topal, sunlari kaydetti:

"Kastamonu'da Tip Fakültesi 100 yillik bir hayaldi. Çok sükür biz bugün Tip Fakültesi ögrencilerimizi burada görüyoruz. Ilk olarak Hacettepe Üniversitesinde egitim görmeye baslayan ve mezun olan, ardindan Yildirim Beyazit Üniversitesinde egitim görmeye baslayan ve halen 3'üncü, 4'üncü, 5'inci sinif olarak devam eden ögrencilerimizin devaminda 1'inci ve 2'nci sinif ögrencilerimiz nihayet Kastamonu'da. Bundan sonra bizlerle beraber olacaklar. Siz degerli ögrencilerimizin ailemize katilmasindan dolayi sevinç ve mutluluk duydugumuzu ifade etmek istiyorum. Basarili olmaniz, kaliteli ve nitelikli bir egitim almaniz adina kampüsümüzün ve Tip Fakültemizin tüm imkanlarini sizlere sunuyoruz."

Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesiyle Kastamonu'da saglik alaninda büyük bir atilimin gerçeklestigini ifade eden Topal, "Alaninda ihtisas sahibi uzman hocalarimiz daha önce Kastamonu'da gerçeklestirilmemis operasyonlara imza attilar, atmaya da devam ediyorlar. Sizden ricam, alaninda bu kadar yetkin ve donanimli hocalarinizdan en yüksek seviyede istifade etmeniz ve bayragi devralmanizdir." diye konustu.

Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Zafer Ergül ise ögrencilerin Tip Fakültesine önemli bir basari göstererek geldigini söyledi.

Türkiye ve dünyada hekim olmanin bir ayricalik oldugunu ifade eden Ergül, "Nu mutlu bize ki artik Kastamonu'da geçen yil itibariyla ilk ögrencilerimizle çevrimiçi de olsa tanisma firsatimiz oldu. Ben de sizler gibi geçen yil Sayin Rektörümüz ve dekanimizin teveccühü ile Kastamonu Tip Fakültesine basladim. Yani egitime beraber basladik. Insallah birlikte egitimimizi tamamlayacagiz. Bu kutsal meslek de yolunuz açik olsun. Saglikla kalin." dedi.

Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Güler de hekimlik yapmanin tek yolunun meslegi sevmek oldugunu anlatti.

Meslegi sevmenin yolunun insanlari sevmekten geçtigini kaydeden Güler, ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konusmalarin ardindan beyaz önlük giyme töreni gerçeklestirildi. Ögrenci yemini ile devam eden program, müzik dinletisiyle son buldu.

Kaynak: AA