Kahtali'dan Kiliçdaroglu'na ''Siyasi Cinayet'' Tepkisi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘siyasi cinayet kaygim var’ açiklamasina tepki göstererek, “Siyaseten iflas eden ana muhalefet liderinin spekülatif ve fütursuz olan böylesine bir açiklamaya sarilmasi siyasi çaresizligini ve zihniyetini ortaya koymustur’’ dedi.

Kahtali'dan Kiliçdaroglu'na ''Siyasi Cinayet'' Tepkisi
Kahtali, siyasi gündemle ilgili yaptigi açiklamada, “CHP Genel Baskaninin açiklamalari bizi yine sasirtmadi. Algi ve yalan odakli siyaset anlayisina alisik oldugumuz ana muhalefet partisi ve onun lideri siyasi çikarlari ve basit hesaplari için ülkesini itibarsizlastirmaktan ve korku iklimi yayarak insanlari germekten bir kez daha geri adim atmamis ve talihsiz, gayri ahlaki açiklamalarina bir yenisini eklemistir. Siyaseten iflas eden ana muhalefet liderinin spekülatif ve fütursuz olan böylesine bir açiklamaya sarilmasi siyasi çaresizligini ve zihniyetini ortaya dökmüstür. Ana muhalefet partisinin Genel Baskani olan bu zatin sorumlulugunun farkinda olmadan bu tür açiklamalar yapmasi asla kabul edilemez. Faili meçhul cinayetler isleyen örgütlerle bu ülkede en büyük mücadeleyi Recep Tayyip Erdogan liderligindeki AK Parti iktidari vermistir” seklinde konustu.

Türkiye’nin bir hukuk devleti oldugunu vurgulayan Milletvekili Kahtali, “CHP Genel Baskaninin bu iddialarini açiklamadan önce sorumluluk sahibi bilinci ile hareket edip devletin savcilarindan yardim istemesi gerekirken çikip bu tür açiklamalar yapmasi ülkesine zarar vermekten baska bir sey degildir. Zira CHP Genel Baskaninin bu iddialarina yönelik Içisleri Bakanimiz da bir açiklama yapmis böyle bir istihbaratin olmadigini söylemistir. Ben böylesine bir açiklama yapan CHP Genel Baskanini kiniyor ve kendisini akliselim davranmaya davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA