Ispanya'da DEAS Üyesi Olmakla Suçlanan Cezayir Vatandasi 5 Kisi Yakalandi

Ispanya'nin baskenti Madrid ile Barselona kentinde, terör örgütü DEAS üyesi olduklari süphesiyle Cezayir vatandasi 5 kisinin yakalandigi bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, Ulusal Mahkemenin talimatiyla baslatilan sorusturmaya Ispanya Ulusal Istihbarat Merkezi (CNI), ABD Federal Sorusturma Bürosu (FBI), Avrupa Polis Teskilati (Europol) ve Cezayir güvenlik ekiplerinin de destek verdigi kaydedildi.

"Arbac" adi verilen ve ocak ayinda baslatilan sorusturma sonrasinda söz konusu gruba ulasildigi açiklanirken, yakalanan 5 kisiden 4'ünün Ulusal Mahkemeye çikarilarak, tutuklu yargilanmak üzere cezaevine gönderildigi, birinin ise baska suçtan Barselona'da cezaevinde oldugu için henüz mahkemeye çikarilmadigi ifade edildi.

Söz konusu 5 kisinin, Ispanya'da kendilerine yakin bazi gençleri etkileyip, DEAS adina savasmalari için Suriye ve Irak gibi ülkelere göndermekle suçlandiklari, ayrica kalasnikof marka tüfek almaya çalistiklari bilgisi paylasildi.

Yakalananlarin basindaki kisi olarak gösterilen, "Seyh" lakapli zanlinin 2016 yilinda Suriye'ye girmeye çalisirken yakalanip tutuklandigi, serbest kaldiktan sonra Malezya, Tanzanya ve Cezayir'e gittigi belirtildi.

Kaynak: AA