Ispanya'da Bazi Okullar 'Kalamar Oyunu' Dizisine Karsi Velileri Uyardi

Dizi ve film platformu Netflix'in dünya çapinda izlenen dizisi "Kalamar Oyunu" (Squid Game), çocuklarda siddet eylemlerini artirdigi gerekçesiyle Ispanya'da tartisma konusu oldu.

Güney Kore yapimi diziye konu olan kaybedenin öldürüldügü çocuk oyunlarinin, Ispanya'da bazi okullarda ögrenciler tarafindan oynandigi ve siddet egilimlerinin arttigi bildirildi.

Dizinin 16 yas altina yasak olmasina ragmen küçük yastaki çocuklar tarafindan da bilindigi ve bazi okullarda ögrencilerin bu oyunlari oynamaya basladigini duyuran Madrid'deki bazi okul müdürleri, velileri uyaran yazilar göndermeye basladi.

Ispanyol basininda yer alan haberlerde, velilere "Bu dizide iletilen degerler ve görüntüler, gelisim asamasinda olan anaokulu ve ilkögretim okullarindaki çocuklara ciddi sekilde zarar verebilir." uyarisi yapildigi kaydedildi.

Psikologlar da bu tür dizilerin çocuklarda siddeti normal gibi gösteren bazi önemli psikolojik sorunlar yaratabilecegi uyarisinda bulundu.

Kisa zamanda Netflix'in en çok izlenen dizisi olan "Kalamar Oyunu", Ispanya'ya benzer sekilde Belçika ve Ingiltere'de de tartisiliyor.

Belçika'da bazi okullar, dizideki oyunlarin siddet içerikli bir sekilde okul bahçelerinde oynandigina iliskin uyarilar yaparken Ingiltere'de de polis, çocuklar arasinda sosyal paylasim sitelerinde benzer oyunlarin oynanmasina iliskin mesajlar yayildiginin tespit edildigini duyurdu.

Kaynak: AA