Hindistan'da Esini Piton Yilaniyla Öldüren Adama Iki Kez Müebbet

Hindistan’da geçtigimiz yil kobra yilaninin isirmasi sonucu hayatini kaybeden Ulthra Kumar’in ölümüne esinin neden oldugu belirlendi. Yakalanan Ulthra’nin esi Sooraj Kumar’a iki kez müebbet hapis cezasi verildi.

Hindistan'da Esini Piton Yilaniyla Öldüren Adama Iki Kez Müebbet
Hindistan’da yasayan 25 yasindaki ev hanimi Ulthra Kumar’in geçtigimiz yil yataginda ölü bulunmasinin ardindan sorusturma baslatilmisti. Ulthra’nin ölümünün ardindan esi Sooraj Kumar gözaltina alindi. Sorusturma kapsaminda piton yilani isirigi yüzünden öldügü anlasilan genç kadinin daha önce de Russel engeregi adli tehlikeli bir yilan tarafindan isirildigi tespit edildi. Art arda yasanan yilan isirigi vakalarinin ardindan sorusturmayi derinlestiren polis incelemeyi Ulthra’nin esi ve ailesi üzerine yogunlastirdi. Sooraj’in davranislarindan süphelenen polis, yilanlari serbest birakanin Ulthra’nin esi Sooraj oldugunu tespit etti. Daha sonra polis, yilanlari Sooraj’a ulastiran kisiyi de tespit etti. Yilanlari Sooraj’a kendisinin temin ettigini söyleyen kisi de itiraflari sonrasi tutuklandi.

Öte yandan, Hindistan’da yasanan olay, savcilik tarafindan oldukça nadir görülen bir vaka olarak adlandirildi. Savcilik, saniklara ölüm cezasi talep ederken yargiç ise Sooraj’a iki kez ömür boyu hapis cezasi ve 500 bin Rupi (yaklasik 600 bin TL) para cezasi verdi.
Kaynak: İHA