GÜNCELLEME - Nevsehir'de Ögrencileri Tasiyan Otobüslerin Karistigi Kazada 44 Kisi Yaralandi

Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel: 'Kazanin basit siyriklarla atlatilmasi büyük bir teselli oldu. 39 ögrencimiz ayakta tedavi edildi. Sadece bir ögrencimizin kolunda kirik var. Hepsini ziyaret ettik, durumlari iyi'VALININ AÇIKLAMASI EKLENDI, YARALI SAYISI GÜNCELLENDI

Nevsehir'de ögrencileri tasiyan iki otobüsün karistigi trafik kazasinda 39'u ögrenci 44 kisi yaralandi.

Hacibektas ilçesinden Nevsehir istikametine seyreden ve sürücüsü ögrenilemeyen 50 AAK 817 plakali otobüs, Gümüskent Köyü yakinlarinda yola aniden çiktigi öne sürülen 50 EP 100 plakali çekiciye çarpti.

Bu sirada arkadan gelen 50 SP 031 plakali otobüs de kazaya karismamak için sürücüsünün manevra yapmasiyla yol kenarina devrildi.

Ihbar üzerine, kaza yerine jandarma, polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan 44 kisi kentteki çesitli hastanelere kaldirildi.

Nevsehir Devlet Hastanesindeki yaralilari ziyaret eden Vali Inci Sezer Becel, gazetecilere, yaralananlar arasinda, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce düzenlenen "Haci Bektas Veli Anma Etkinlikleri: Bir Olalim, Iri Olalim, Diri Olalim Gençlik Bulusmalari" kapsaminda 81 ilden kente gelen ögrencilerin oldugunu söyledi.

Yaralilarin tamaminin ayakta tedavi edildigini belirten Becel, sunlari kaydetti:

"Gençlik Bulusmasi kapsaminda, 81 ilden gelen 162 gencimizi agirliyorduk. Program çerçevesinde ilimizin çesitli yerlerini geziyorlardi. Bugün de Hacibektas ilçemizi gezmislerdi. Geziyi tamamlayip Nevsehir'e dönerken daha önce yolda arizalanan bir araca müdahale eden çekiciye bir baska çekici çarpip yolun karsi tarafina geçiyor ve Hacibektas ilçesinden Gülsehir ilçesi istikametine giden minibüs ile çarpisiyor. Bu aracin arkasindan gelen 2 otobüsten ilki çarpmamak için fren yapiyor, arkadan gelen otobüs ise duramayip yan yatiyor. Kazanin basit siyriklarla atlatilmasi büyük bir teselli oldu. 39 ögrencimiz ayakta tedavi edildi. Sadece bir ögrencimizin kolunda kirik var. Hepsini ziyaret ettik, durumlari iyi."
Kaynak: AA