'Görünmezi Görünür Kil' Projesinde Çalisanlarin Egitimi Sürüyor

Elazig’da ’Sivil Toplum Diyalogu VI’ kapsaminda Merkezi Finans ve Ihale Birimi’nin destegiyle yürütülen ’Görünmezi Görünür Kil, Avrupa ve Türkiye’deki Zihinsel Engelliler’ projesinde engellilerle çalisan bireylere yönelik çalisan egitimi devam ediyor.

'Görünmezi Görünür Kil' Projesinde Çalisanlarin Egitimi Sürüyor
1 Nisan’da Elazig Sizofreni Dayanisma Dernegi ve Portekiz’deki Associaçao de Paralisia Cerebral de Coimbra ortakligiyla Sivil Toplum Diyalogu VI programi kapsaminda hibe destegi alan ve 15 ay sürmesi planlanan ’Görünmezi Görünür Kilmak, Avrupa ve Türkiye’deki Zihinsel Engelliler’ projesinin çalisan egitimleri sürüyor. Elazig’da bir otelde iki gündür devam eden egitimde Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Egitim Il Müdürlükleri personeli ile özel egitim kurumlarinin yöneticilerine yönelik iletisim, engellilerin iyi olma hali, stres yönetimi, duygusal isçilik ve dünyada iyi örnekler konulari ele alindi. Türkiye ve Avrupa’da zihinsel engelli bireylerin toplumda görünürlügünü arttirmayi ve zihinsel engellilerle çalisan sivil toplum örgütleri arasinda Avrupa çapinda bir dayanisma agi olusturulmasini hedeflenen proje kapsaminda baslayan paydas egitim programinin 15 Ekim’de son bulacagi kaydedildi.

Egitim programi hakkinda bilgi veren Elazig Sizofreni Dayanisma Dernegi Baskani Çiçek Tutus, "Projemiz hem Elazig hem de Portekiz’de uygulanacak. Resmi süreç 1 Nisan 2021 itibariyla baslamistir. Türkiye ve Avrupa’da zihinsel engelli bireylerin görünürlügünü artirmayi ve zihinsel engellilerle çalisan sivil toplum örgütleri arasinda Avrupa çapinda bir dayanisma agi olusturmayi hedefleyen ’Engelliligi Görünür Kil’ adli projemiz 15 ay sürecek olup, Elazig ve Portekiz’de uygulanacaktir. 11 Ekim’de baslayan paydas egitim programiz 15 Ekim’de son bulacak. Egitimde iletisim, engellilerin iyi olma hali, stres yönetimi, duygusal isçilik ve dünyada iyi örnekler gibi konular ele alindi" dedi.

Kaynak: İHA