Göksel Marangoz'un Edenred'deki Sorumluluk Alani Genisledi

Göksel Marangoz, yeni göreviyle Avrupa, Orta Dogu ve Afrika bölgelerinin de tüm teknoloji yönetiminden sorumlu olacak.

Edenred Kuzey Avrupa Bölgesi Altyapi ve Operasyonlarindan Sorumlu Lider pozisyonu için Edenred Türkiye'den tercih edilen Göksel Marangoz, yeni görev yeri Ingiltere'de bir terfi daha alarak Avrupa, Orta Dogu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Altyapi ve BT Operasyonlari Direktörlügü görevine getirildi.

Edenred'den yapilan açiklamaya göre, sirketin global bölge yapilanmasinda üst düzey bir atama daha gerçeklesti.

Edenred Kuzey Avrupa Bölgesi Altyapi ve Operasyonlarindan Sorumlu Lider pozisyonu için Edenred Türkiye'den tercih edilen Göksel Marangoz, yeni görev yeri Ingiltere’de bir terfi daha alarak EMEA Altyapi ve BT Operasyonlari Direktörlügü görevine getirildi.

Bilisim sistemleri sektöründe 20 yili askin tecrübesi bulunan, 2019 yilindan bu yana ise Edenred çatisi altinda gerçeklestirdigi basarili çalismalarla adini duyuran Göksel Marangoz, yeni göreviyle Avrupa, Orta Dogu ve Afrika bölgelerinin de tüm teknoloji yönetiminden sorumlu olacak.

Marangoz, yeni görev tanimi kapsaminda var olan sorumluluklarina ek olarak Avrupa, Orta Dogu ve Afrika bölgelerinin de tüm teknoloji süreçlerini yönetecek. 22 ülkenin teknoloji altyapi ve operasyonlari ile henüz organizasyonel birlesme asamasinda olan 3 adet Filo Yönetimi ve Mobilite sirketinin entegrasyon süreçlerinden sorumlu olacak.

- Göksel Marangoz hakkinda

Istanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi bölümünde lisans, Istanbul Teknik Üniversitesi Yönetim Bilisim Sistemleri alaninda ise yüksek lisans egitimini tamamlayan Göksel Marangoz, profesyonel çalisma hayatina 1999 yilinda HP'de Sistem Destek Mühendisi olarak basladi. 2005 yilinda IT Uzmani olarak IBM Türkiye'ye transfer olan Marangoz, bir süre sonra burada IT Güvenlik Koordinatörlügü'ne yükseldi.

Basta Finansbank olmak üzere IKEA ve Danone gibi IBM'in birçok büyük müsterisine teknoloji destegi sagladi. 2007-2011 yillari arasinda Koç Holding bünyesinde Network ve Güvenlik Ekip Lideri görevi ile holdingin genel merkezinde tüm IT süreçlerinden sorumlu oldu. Koç Gurubunda sayisiz projeye imza atarak hem holding hem de grup sirketlerinin merkezi yönetim süreçlerinde, merkezi satin alma ve grup projelerinde çalisti.

2011 yilinda Turkcell'de IT uygulamalari operasyonlarindan sorumlu ekibin basina geçen Marangoz, Turkcell'in en yüksek gelir getiren katma degerli hizmetleri olan SMS, MMS, WAP, Toplu Mail, OTP gibi kritik servislerini yönetti. 2014 yilinda ise yeniden Koç Holding'e dönerek Opet'te CIO olarak çalismaya basladi. Opet'te çalistigi 5 yil boyunca sirketin IT organizasyonunu yeniden yapilandirdi ve SAP dönüsümü, Mobil Ödeme, Araç Tanima gibi projeleri basari ile yürüterek birçok alanda ödülün de sahibi oldu. A

yrica grup seviyesinde baslayan Dijital Dönüsüm, Kurum Içi Inovasyon gibi önemli stratejik projelerde çalisti. Ardindan IT'den Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi olarak Teknosa’da çalismaya baslayan Marangoz, 2019 tarihine kadar sirkette CIO ve CDO (Chief Digital Officer) olarak görev aldi. Bir yil gibi kisa bir sürede hayata geçirdigi dijital projelerle IDC Türkiye Perakende Zirvesi Ödülleri’nde En iyi Çok Yönlü Deneyim Inovasyon Ödülü ile En iyi Müsteri Deneyimi Projesi Ödülü’ne layik görüldü.

2019 yilindan bu yana Edenred Türkiye'de CIO olarak görev yapan Göksel Marangoz, IT operasyonlari basta olmak üzere Edenred Türkiye’nin tüm dijital ve teknolojik operasyonlarini basariyla yönetti. Iki yillik süre zarfinda oldukça önemli projelere imza atan Marangoz, özellikle IT organizasyonunun yeniden yapilandirilmasi, altyapi ve veri merkezilerinin birlestirilmesi, Felaket Kurtarma Merkezi’nin hayata geçirilmesi ve test edilmesi basta olmak üzere, NFC (Near Field Communication), QR Kod, Dijital Kart, ChatBot, Workday, Salesforce gibi projelerde aktif görev aldi. Çalismalariyla IDC Türkiye’den iki farkli ödülü Edenred Türkiye’ye kazandiran Göksel Marangoz, son olarak Edenred Kuzey Avrupa Bölgesi için Isveç, Finlandiya, Belçika, Almanya ve Avusturya ülkelerinin teknoloji yönetiminden sorumlu olarak basarili çalismalarini sürdürüyordu.???????

Kaynak: AA