Gençlik Ve Degisim Dernegi'nin Projesi En Iyi Proje Seçildi

Gençlik ve Degisim Dernegi’nin Portekiz Ulusal Ajansi tarafindan Erasmus + Programi kapsaminda desteklenen "Göç mü Dünya Vatandasligi mi Projesi", Portekiz ve diger farkli ülkelerde uygulanan yaklasik 100 proje arasinda en iyi proje seçildi.

Gençlik Ve Degisim Dernegi'nin Projesi En Iyi Proje Seçildi
Gençlik ve Degisim Dernegi Baskani Umut Suvari, özellikle Avrupa’da mülteci ve yabanci düsmanliginin arttigi bir dönemde bölgede göç alan iller ile Portekiz’de iki asamali olarak projeyi gerçeklestirmek istemelerinin basli basina çok anlamli oldugunu söyledi.

Bu yil içerisinde Portekiz Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen Portekiz ve diger farkli ülkelerde uygulanan yaklasik 100 proje arasinda "Göç mü Dünya Vatandasligi mi Projesi"nin en iyi proje seçildigini kaydeden Suvari, "Bu durum bizi çok mutlu etti. Pandemiden dolayi online ödül töreni gerçeklestirildi.

Erasmus + Programi’nin gençlere sundugu imkanlar çok degerli olmasina ragmen maalesef bazen amaç ve hedeflerine uygun yeterlilikte projeler hayata geçirilemeyebiliyor. Bu yüzden gençlik alaninda tecrübeli bir dernek olarak Portekiz’deki degerli ortagimiz AL Teatro ile birlikte iyi uygulamalar hayata geçirerek bu fonlarin amaçlarina uygun bir sekilde kullanilmasi konusunda da uluslararasi alanda artik taninmaya basladik. Bizlerle ayni degerleri paylasan kuruluslarin bizlerle iletisime geçerek, birlikte çalisma taleplerini artik daha sik almaya basladik” dedi.

Kaynak: İHA