Emine Erdogan, Çubuk'ta Kadinlarla Tursu Kurdu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan: 'Küçükken anneme eslik ediyordum ama ilk kez burada kurdum. Çok güzel bir deneyimdi benim için. Hem ilk olmasi hem de Çubuk'umuzun degerli hanimlarinin bu kadar faal olmalari beni çok duygulandirdi gerçekten' 'Çiftçiler gününde kadinlarimizin gayretlerini takdirle karsiliyorum. Gerçekten olmazlari basariyorlar. Çiftçiler gününü kutluyorum' Emine Erdogan'in tursusu, çiftçi kadinlardan tam puan aldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan, Ankara'nin Çubuk ilçesine bagli Asagi Çavundur Mahallesi'ne gelerek, kadinlarin tursu kurma etkinligine katildi.

Burada Çubuklu kadinlarla bir süre sohbet eden Emine Erdogan, bir yandan da tarladan toplanan kelek, patlican ve lahanalardan tursu kurdu.

Kelek ve patlicanlarin içini doldurarak kavanozlara yerlestiren Emine Erdogan'a kadinlar, Çubuk tursusunun nasil kuruldugunu gösterdi.

Tursu kurmanin püf noktasini isteyen Emine Erdogan'a, kadinlarin tarifi televizyonlara veremeyeceklerini, ancak kendisinin kulagina özel olarak söyleyebileceklerini belirtmesi gülümsetti.

Daha önce evde bu sekilde hiç tursu kurmadigini söyleyen Emine Erdogan, annesinin küçükken tursu yaptigini ve ona yardim ettigini anlatti. Emine Erdogan, "Bundan sonra evde tursulari ben yaparim artik, çok zevkli." dedi.

Emine Erdogan, programa gelmeden önce Cumhurbaskani Erdogan'in "Nereye gidiyorsun?" diye sordugunu, Çubuk deyince de "Bana da bir tabak tursu yollasinlar" dedigini aktararak, selamlarini iletti.

Evde salatalik ve lahana tursusunu daha fazla tükettiklerini anlatan Emine Erdogan, kurdugu tursulari da eve götürecegini ifade etti.

Tursunun faydalarina dikkati çeken Emine Erdogan, özellikle lahana tursusunun saglik için faydali oldugunu vurguladi.

Kadinlarin, Nevsehir'de magaralarda bekletilen üzüm sirkesi ve kaya tuzu kullanilmasinin tursunun püf noktalarindan biri oldugunu anlatmasi üzerine Emine Erdogan da dogal sirke ve evde kaya tuzu kullanilmasinin önemine isaret etti.

Kadinlar, Emine Erdogan'a, yaptiklari tursulari sosyal medya üzerinden de sattiklarini ve gelir elde ettiklerini söyledi.

- "Benim elim her ise yatkindir"

Emine Erdogan, kadinlarin "Eliniz bu islere yatkin" sözleri üzerine gülerek, "Benim elim her ise yatkindir, ben de ev kadiniyim zaten." karsiligini verdi.

Daha sonra özel yapilan tursu suyu ve salatalik tursusunun tadina bakan Emine Erdogan, "Biri yer biri bakar, kiyamet ondan kopar." diyerek, tursulari basin mensuplarina ikram etti.

- Ilk kez tursu kurdu

Daha sonra gazetecilerin sorularini yanitlayan Emine Erdogan, "Ilk kez mi tursu kuruyorsunuz?" sorusuna su yaniti verdi:

"Küçükken anneme eslik ediyordum ama ilk kez burada kurdum. Çok güzel bir deneyimdi benim için. Hem ilk olmasi hem de Çubuk'umuzun degerli hanimlarinin bu kadar faal olmalari beni çok duygulandirdi gerçekten. Bu görmeyince anlasilmiyor, kimler yapiyor, nasil yapiyor bunlari, nasil hayata geçirmisler gerçekten çok takdir ediyorum. Hem üretiminden bu ana kadar yapiyor olmalari da ayrica takdire sayan. Gidip çarsidan pazardan almiyor bunlari, kendileri üretiyorlar, kendileri kuruyorlar. Bu da Türk kadininin ne kadar çaliskan, üretken ve yaratici oldugunu gösteriyor. Gerçekten çok duygulandim, çok tebrik ettim hepsini. Basarilarinin devamini diliyorum, baska kadinlara da örnek olmalarini diliyorum. Girisimleri nedeniyle kutluyorum hepsini."

- "Sirke kazandi"

Tursunun limonla mi sirkeyle mi yapilacagina iliskin geleneksel tartismanin hatirlatilmasi üzerine Emine Erdogan da gülümseyerek, "Galiba sirke agir basti, ben uzmanlarin yaninda baska bir fikir beyan edemem, dolayisiyla sirke kazandi." dedi.

Torunlarinin tursu sevip sevmedigine iliskin soruya ise Emine Erdogan, torunlarindan bazilarinin tursuyu çok severek yedigi cevabini verdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in en çok hangi tursuyu sevdiginin sorulmasi üzerine ise Emine Erdogan, salatalik tursusunu sevdigini söyledi.

Emine Erdogan, evde en çok hangi yemegin yapildiginin sorulmasina karsilik, "Evde yemek sorunu diye bir sey yok. Ben, esim, çocuklarim, yemek seçme olayimiz yok. Ne yemek olursa biz yiyoruz ama simdi torunlara bakiyorum, ayni seyi göremiyorum. Maalesef seçiciler ve buna çok üzülüyorum. Onlari da egitmeye çalisiyorum." diye konustu.

Yiyecekleri mevsime göre tüketmeye dikkat edip etmediginin sorulmasi üzerine Emine Erdogan, "Tabii ki. Biz bile bazen karistiriyoruz. Hangi sebze hangi mevsimdeydi acaba diye, çocuklarimiz artik bunu hiç bilmiyorlar maalesef." ifadelerini kullandi.

- 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadinlar Günü'nü kutladi

Emine Erdogan, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadinlar Günü'nün hatirlatilmasi üzerine de sunlari kaydetti:

"Çiftçiler Günü'nde kadinlarimizin gayretlerini takdirle karsiliyorum. Gerçekten olmazlari basariyorlar. 'Hiç olamaz' diyecegimiz seyleri yapabiliyorlar. Kendilerini çok seviyorum, çok takdir ediyorum, buradan selam ve sevgilerimi yolluyorum. Tekrar Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."

- Kadinlardan Emine Erdogan'in tursusuna tam puan

Kadinlardan Hatice Üstün de Emine Erdogan'in çok güzel bir sekilde tursu kurdugunu belirterek, basarisini "yüzde yüz" olarak tanimladi.

Çubuklu kadinlar da Emine Erdogan'in elinin tursu kurmaya çok yatkin oldugunu ifade ederek, Emine Erdogan'in gelmesinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi, herkesi Çubuk Asagi Çavundur'a tursu almaya davet etti.

Daha sonra Çubuklu kadinlarin yöresel ürünlerinin tanitildigi stantlari da gezen Emine Erdogan, buraya özgü yemeklerin tadina bakti.

Çubuk'ta çikarilan Agat tasindan yapilmis ürünleri inceleyen Emine Erdogan, tas hakkinda bilgi aldi.

Etkinlige, Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas ile AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katildi.
Kaynak: AA