Elmalik Baglanti Yolu Önümüzdeki Sezon Hizmete Açilacak

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit ilçesine bagli Elmalik Mahallesi’nde yapilan 12 kilometrelik baglanti yolunda incelemelerde bulundu.

Elmalik Baglanti Yolu Önümüzdeki Sezon Hizmete Açilacak
Kentteki ulasim sorununu çözmek için alternatif çözümler üreten Van Büyüksehir Belediyesi, Ipekyolu Caddesi’nin trafik yükünü hafifletecek Elmalik baglanti yolunda çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Iki etap seklinde yapilan 30 metre genisligindeki 12 kilometrelik baglanti yolunun birinci etabinda yarma, dolgu, reglaj ve sanat yapilari tamamlanirken, ikinci etapta ise çalismalar devam ediyor. Fen Isleri Dairesi Baskanliginca belediyenin kendi isgücü ve öz kaynaklariyla yapilan yoldaki su geçis noktasina da yerinde dökme köprüler yapiliyor. Sezon sonuna kadar ham yolunun tamamlanmasi planlanan Elmalik baglanti yolu, önümüzdeki sezon asfaltlanarak hizmete açilacak.

Yapilan çalismalar hakkinda Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel ve Fen Isleri Daire Baskani Sahip Görendagli’dan bilgi alan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, daha sonra Zübeyde Hanim ve Sihke Caddesi’ni araçla gezerek yapilan çalismalari denetledi.
Kaynak: İHA