Edirne Valisi Canalp Trafik Egitim Parki'nda Ögrencilerle Akülü Araç Sürdü

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Çocuk Trafik Egitim Parki'nda ögrencilerle akülü araç kullandi.

Canalp, parkta saglik, güvenlik güçleri, AFAD ve itfaiye görevlilerinden egitim alan ögrencileri dersliklerinde ziyaret ettikten sonra egitim pistine geçerek akülü araç sürdü. Ögrencilerin de eslik ettigi Canalp'e, parkta verilen teorik ve pratik egitimlerle ilgili sunum yapildi.

- "Türkiye'ye örnek bir egitim veriliyor"

Canalp, burada yaptigi konusmada, merkezde kapasitesi, içerisinde yer alan birimlerin fazlaligi ve çalisma yönergesiyle Türkiye'de örnek gösterilebilecek nitelikte trafik egitimi verildigini söyledi.

Çocuklarin saglikli yasam, çevre bilinci ve yangin güvenligi egitimleri de aldigini belirten Canalp, parkin açilmasindan bu yana 5 bin 700 ögrencinin egitimlere katildigini kaydetti.

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan da çocuklarin yasam boyu hayatinda devam ettirecegi kavramlari trafik egitim parkinda ögrendigini ifade etti.

Edirne'deki merkezin tüm Türkiye'ye örnek isler otaya konuldugunu dile getiren Gürkan, "Bu ülkenin çocuklari için ne yapsak azdir. Tüm kurumlar koordineli sekilde çocuklarimiza burada egitim veriyor." dedi.

Vali Canalp ve beraberindekiler toplantinin ardindan çocuklarla itfaiye egitim alanini inceledi. Itfaiye eri, çocuklara yangin söndürme tüpünün kullanimini anlatti. Egitimde temsili bir yangin da yangin söndürme tüpüyle söndürüldü.

Kaynak: AA