Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, Ilk Oba Konseptli Gençlik Kampini Açti Açiklamasi

'Dünyanin karsi karsiya oldugu sikintilari çözecek bir fikir, yaklasim artik Bati'dan çikmayacak. Bunun bizlerden, Türkiye'den çikmasi lazim' 'Çaginin en büyük alimleri bizim ecdadimizdan çikmis ama ayni zamanda çok da dindar, namazli. Bati'dan onlarin yanina gelebilen kimse yok. Simdi de Selçuk Bayraktar örnegi var' 'Bugünkü sikintilarimizi asacagiz, çok daha güçlü olmaya devam edecegiz. Allah'in izniyle 21. yüzyila siz gençler damga vuracaksiniz'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, Çorum Belediyesince insa edilen Türkiye'nin ilk oba konseptli gençlik kampinin açilisini gerçeklestirdi.

Erdogan, Siklik Tabiat Parki'nda 20 bin metrekare alana kurulu, 28 metrekarelik 10 kil çadir, 216 metrekarelik büyük çadir ve donatilardan olusan Çorumlu Obasi Gençlik Kampi hakkinda Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin'dan bilgi aldi.

Ögrencilerle ok atip mangala oynayan Erdogan, ögrencilerin sundugu gösterileri izledi.

- "Onlari kiskançliktan çatlatin"

Erdogan, kendisini "TÜGVA burada, agabeyinin yaninda" sözleriyle karsilayan TÜGVA üyeleriyle sohbet edip, hatira fotografi çektirdi.

Ögrencilere, "TÜGVA ile ugrasiyorlar, neden biliyor musunuz?" diye soran Erdogan, "Siz TÜGVA'da karisik kurusuk, abuk sabuk bir sey yapiyor musunuz? Niye ugrasiyorlar sizinle? Niye islerine gelmiyor? Kiskaniyorlar degil mi? O zaman daha da basarili olun. Onlar da kiskançliktan çatlasin." ifadelerini kullandi.

Ögrenciler sohbetin ardindan Erdogan'a, tarihi Çorum Saat Kulesi'nin fotografini hediye etti.

Bilal Erdogan, açilis töreninde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin en çok gençleri etkiledigini, Ilim Yayma Vakfi'nin bu yilki burs mülakatlarinda gençlerdeki salgin kaynakli tutuklugu görebildiklerini söyledi.

Gelecekte "salgin zamaninin çocuklari" denecek bir neslin ortaya çikacagini tahmin ettigini belirten Erdogan, Çorum Belediyesinin insa ettigi türden gençlik kamplarinin, salginin etkilerini gidermede, gençlerin sosyallesmesini saglamada önemli bir hizmeti yerine getirecegini vurguladi.

Türkiye'de kutuplasma diye bir sey çikartildigini ifade eden Erdogan, sunlari dile getirdi:

"Vahdet inancinin mirasçilariyiz, o vahdet inancini bozmaya yönelik bir is bu kutuplasma. 'Insanlik dinler olursa gelisemez' diye bir inanis vardi. Bu dönem dünyada geride kaldi. Artik inananlarin inancina, inanmayanlarin da inanmamasina saygi duyma dönemine girildi. Ancak Türkiye'de o pozitivist akimin etkisinde, kendi karanliklarini aydinlik sanan bir kesim kaldi. Bunlar hala inandiginiz zaman, bir Allah'a kul oldugunuz zaman gelisemeyeceginizi, büyük isler yapamayacaginizi düsünüyorlar. Kendileri yapamiyorlar ya, herkesi kendileri gibi saniyorlar."

- Selçuk Bayraktar örnegi

"Inanan, namaz kilan, bir Allah'a kul olan, hacca giden, zekatini veren, insanlara faydali bir hayat yasamaya çalisan gelisemez mi? Teknolojide, bilimde, fende ilerleyemez mi?" diye soran Erdogan, söyle devam etti:

"Ilerler degil mi? Nereden biliyoruz ilerleyebildigini. Bak, Selçuk Bayraktar'dan biliyoruz. Ecdadimizdan biliyoruz. Tarihin nice yüzyillarina ecdadimiz damga vurmus. Saniyoruz ki sadece savas meydaninda damga vurmus. Edebiyatta, fende, bilimde de damga vurmus. Çaginin en büyük alimleri bizim ecdadimizdan çikmis ama ayni zamanda çok da dindar, namazli. Bati'dan onlarin yanina gelebilen kimse yok. Simdi de Selçuk Bayraktar örnegi var. Dindar mi? Dindar. Namazli mi? Namazli. Her türlü bu aydin sanan karanliklarin yobazlik dedigi her seyi yapiyor ama su anda dünyada yanina yaklasabilen yok. Böyle olsak daha iyi degil mi?"

Inançsiz insanlarin huzursuz insanlar oldugunu, ne zaman kendilerini kaybedeceklerinin belli olmadigini savunan Erdogan, "Bati'da intihar oranlarinda çok büyük artis var. Aile mefhumu tamamen kayboldu. Cinsiyetsizlikten tutun baska seylere kadar abuk sabuk, Bati medeniyeti su anda kendilerinde test ediyor. Huzur diye bir sey kalmadi, Avrupa'nin gelecegi karanlik." diye konustu.

Avrupa'nin birligi denilen, o kutsanan Avrupa ideali kayboldugunu ifade eden Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Benim uzmanlik alanim, doktora alanim Avrupa. Avrupa diye bir sey kalmayacak. Su anda Avrupa'da seçimler yapiliyor, hükümet kurulamiyor ülkelerde. Ülkeler birbiriyle kavga içinde. Avrupa'da lider denilecek bir tane adam yok. Hangi ülkenin lideri, Avrupa'nin lideri, yok. Maalesef hepsi komik duruma düsmüs durumda. Amerika'nin bu kadar ekonomik gücüne ragmen su anda çok ciddi meseleleri tartisiyorlar. Bunlar inançsiz toplumlarin yasamaya mahkum oldugu meseleler, sikintilardir. Ne olur yani hem inançli, hem gelismis bir toplum olunabilecegini görüyorsak, bundan niye uzak duralim."

Erdogan, namaz kilan, hacca giden, zekat veren insanlarin kesinlikle hata yapmadigi gibi bir iddiasinin olmadigini, ancak günde bes vakit namaz kilmanin kisinin kendini hatalarindan alikoymasi yönünde bir niyet içerdigini de vurguladi.

Türkiye'de hala inançli olmayi gericilik olarak degerlendiren bir kesimin bulundugunu söyleyen Erdogan, "Türkiye'de kutuplasma dedikleri maalesef bundan ibaret. Inançli olmanin bu ülkenin gelisiminin önünde bir engel oldugunu düsünüyorlar. Ahiretin kendilerine hatirlatilmasindan rahatsiz oluyor. 'Ben ahireti düsünmek istemiyorum' diyor. 'Hesaba çekilme fikrini bana hatirlatmayin' diyor ama biz hesaba çekilecegimizi düsünüyoruz. Bu dünyada varsa günahimiz, onun da karsiligini öbür tarafta görecegimizi düsünüyoruz. Bu sayede de daha iyi insanlar olmamiz gerektigini düsünüyoruz. Siz ortada dolasan algi çalismalarina bakmayin. Bir taraf kendini anlatmaktan aciz, bir tarafta her türlü melanete sarilip, insanlara iftira atiyor, ithamda bulunuyor, hakaret ediyor, saydiriyor. Biz iyi insanlar olmaya çalisacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, dünyanin Türkiye'nin güçlü olmasina ihtiyacinin oldugunun altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Dünyanin karsi karsiya oldugu sikintilari çözecek bir fikir, yaklasim artik Bati'dan çikmayacak. Bunun bizlerden, Türkiye'den çikmasi lazim. Yüzlerce yil adaletle çok büyük cografyalara hükmetmis, insanlari huzur içinde yönetmis ecdadimiz var. Inancimizdan aldigimiz ilhamla bunu basarmisiz. Simdi yine inancimizdan aldigimiz ilhamla bu dünyanin meselelerine çözümler üretecek insanlarin yetismesi lazim. Bir oldugumuz zaman daha güçlü oluruz. Daha güçlü oldugumuzda da dünyadaki zulümlerle daha iyi basa çikariz. Bugün geldigimiz noktada bile 20 yil öncesine göre çok zulme son vermis bir Türkiye var. Bugün Bosna'ya, Filistin'e, Azerbaycan'a, Libya'ya gidin. Bu halimizle bile oralardaki zulümlerin son bulmasini veya yeniden alevlenmemesini temin eden bir Türkiye'yiz elhamdülillah. Ne kadar güçlü olursak o kadar fazla zulme son verecegiz. Bugünkü sikintilarimizi asacagiz, çok daha güçlü olmaya devam edecegiz. Allah'in izniyle 21'inci yüzyila siz gençler damga vuracaksiniz."

Törende, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oguzhan Kaya, Erol Kavuncu ve Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da birer konusma yaparak, tesisin kente hayirlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA