Çatakli Açiklamasi 'Her Faaliyet Afet Aninda Bizi Daha Az Yoracak, Daha Az Kayiplara Yol Açacak Asamaya Getirir'

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, afetler konusunda yapilan her faaliyetin ülkeyi daha az kayiplara yol açacak asamaya getirdigini belirterek, "Bu çalismalari önemsedigimizi, bunlardan ders çikarttigimizi, bize kilavuzluk ettigini, yol gösterdigini tekrar hatirlatmak istiyorum” dedi.

Çatakli Açiklamasi 'Her Faaliyet Afet Aninda Bizi Daha Az Yoracak, Daha Az Kayiplara Yol Açacak Asamaya Getirir'
Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 3. Ulusal Heyelan Sempozyumu bugün basladi.

Türkiye’de heyelan riskini azaltacak çalismalarin tartisilacagi sempozyumun açilisinda konusan Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, “Küçücük alanlari artik milyonlarca insan paylasmak zorunda kaliyor. Aslinda bir anlamda afet alanlarini da daha fazla insan paylasiyor. Dolayisiyla afet sayisinin, afetselligin arttigi bir dünyada afetin etki alaninin da yükseldigi, afetten etkilenen insan sayisinin arttigi, afetin verdigi maddi zararin da yine arttigi bir dünya tablosuyla maalesef karsi karsiyayiz” diye konustu.



“1999 DEPREMINI BIZ HEP BIR MILAT OLARAK KABUL EDIYORUZ”

1999 depreminden sonra Türkiye’nin ciddi bir yapilanma ve stratejik bir bakisa sahip oldugunu belirten Çatakli, “1999 depremini biz hep bir milat olarak kabul ediyoruz. Bütün çalismalarimizda referans noktasi olarak aliyoruz. Hem o acilari diri tutmak hem de bunu bir milat alip üzerine o günden bugüne ne koydugumuzun çetelesini tutmak. 1999 depreminden sonra Türkiye olarak hem ciddi bir yapilanmaya hem de bir stratejik bakisa sahip olduk. Kentsel dönüsüm projeleri üretmek, Türkiye’de bir afet yönetim kapasitesi üretmek, bunu bir kurum çatisi altinda yönetmek, bu kapsamda AFAD Baskanligi kuruldu” ifadelerini kullandi.

“BU ÇALISMALARI ÖNEMSEDIGIMIZI, BUNLARDAN DERS ÇIKARTTIGIMIZI HATIRLATMAK ISTIYORUM”

ÇATAKLI, SUNLARI SÖYLEDI:

“Yaptigimiz bu tür her faaliyet afet aninda bizi daha az yoracak, daha az kayiplara yol açacak asamaya getirir. Iste bu sebeple bugün bu programa katilan, katki veren, destek veren bütün arkadaslarimiza ayri ayri içten tesekkür ediyorum. Burada konusulan her seyi dikkatle izleyecegiz, takip edecegiz. Bu çalismalari önemsedigimizi, bunlardan ders çikarttigimizi, bize kilavuzluk ettigini, yol gösterdigini tekrar hatirlatmak istiyorum.”

AFAD tarafindan düzenlenen 3. Ulusal Heyelan Sempozyumu’nda AFAD Baskani Yunus Sezer ve Sempozyum Bilim Kurulu Baskani Tolga Görüm de birer konusma yapti.

(Ali Nargüner - Sadettin Aliusta/IHA)
Kaynak: İHA