Biden, Tedarik Zincirindeki Sikintilarin Giderilmesi Için Limanlar Ve Özel Sirketlerin 7/24 Çalisacagini Duyurdu

ABD Baskani Joe Biden, ülkede birçok sektördeki tedarik zincirinde yasanan sikintilarin giderilmesi için ülkenin en büyük limanlarindan Los Angeles ve Long Beach ile özel sektördeki birçok firmanin 7/24 çalisma usulüne geçecegini açikladi.

Biden, ülkenin önde gelen birçok sektör lideriyle yaptigi çevrim içi görüsmenin ardindan Beyaz Saray'da gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgininin etkisiyle mobilyadan, ayakkabiya birçok sektörde sevkiyatta sorun yasandiginin farkinda oldugunu belirten Biden, bu sikintilarin giderilmesi için tedarik zincirinin neredeyse tamamini elinde bulunduran sirketlerin belirli adimlar atmasi gerektigini söyledi.

Ülkenin en büyük limanlarindan Los Angeles ve Long Beach limanlarinin artik 7 gün 24 saat çalisacagini kaydeden Biden, "Ülkenin deniz yoluyla sevkiyat kapasitesinin yüzde 40'ini olusturan bu iki limanin 7/24 çalismasi büyük bir oyun degistirici olacak." yorumunda bulundu.

Biden ayrica kargo devleri FedEx ve UPS ile perakende devleri Walmart, Target, Samsung ve Home Depot'un da 7/24 çalisma usulüne geçmeye hazirlandigini aktardi.

Kaynak: AA