Belenyenice Barajinda Yil Sonunda Su Tutulmaya Baslanacak

DSI tarafindan Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde insasina baslanan Belenyenice Baraji yüzde 98 fiziki gerçeklesme oranina ulasirken yil sonuna dogru su tutmaya baslanacagi açiklandi. Baraj tamamlanarak faaliyete girdiginde bin 70 dekar araziye borulu basinçli sistemle sulayacak ve üreticiye yillik 2 milyon 100 bin TL daha fazla gelir getirmesini saglayacak.

Belenyenice Barajinda Yil Sonunda Su Tutulmaya Baslanacak
DSI tarafindan Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde insasina baslanan Belenyenice Baraji’nda çalismalarin son asamaya geldigini belirten DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Manisa’da bu yil tamamlamayi hedefledigimiz 7 barajdan biri olan Belenyenice Baraji’nda yüzde 98 fiziki gerçeklesme oranina ulastik. Vana odasi hariç tüm imalatlar tamamlandi. Vana kabullerini yaptik. 1 ay içerisinde vana odasinin insasini da bitirip, yilsonu gelmeden su tutmayi hedefliyoruz” dedi.

Manisa’nin Sehzadeler ilçesindeki Belenyenice Baraji’nin gövdesinin temelden 33 metre yükseklikte olacagini ifade eden DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde insa edilen barajin gövdesi için 259 bin 600 metreküp dolgu yapildigini açikladi.



2 milyon 100 bin lira daha fazla kazandiracak

Belenyenice Baraji’nin 800 metreküp su tutma kapasitesine sahip olacagini belirten Kaya Yildiz, “Manisa’da 1070 dekar araziyi borulu basinçli sistem ile sulayacak baraj, bölge ekonomisine de hayat verecek. Üreticilerimiz hem tarlalarini daha ucuz maliyetle sulayacak, hem de ürün çesitliligi elde edecek. Proje devreye girdikten sonra Manisali çiftçimiz 2021 yili rakamlariyla yilda ortalama 2 milyon 100 bin lira daha fazla kazanacak.” diye konustu.

Kaynak: İHA