Baskent Ankara Için Keçiören'de Çifte Kutlama

Keçiören Belediyesi, Ankara’nin baskent olusunun 98’inci yili dolayisiyla Kalaba Kent Meydani’nda etkinlik düzenledi.

Baskent Ankara Için Keçiören'de Çifte Kutlama
Dün düzenlenen ‘5-13 Ekim Uluslararasi Baskent Ankara Haftasi Türk Dünyasi Konseri’nin ardindan bugün de Keçiören Kalaba Kent Meydaninda kutlama programi düzenlendi.

Ankara’nin baskent ilan edilmesinin çok anlamli oldugunu söyleyen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Ülkenin her tarafi isgal edilmis, bir tek Ankara kalmistir elde. Düsman Polatli’ya kadar gelmis, artik son kaleyi de kusatmak istemistir. Bu anlamda Ankara’nin baskent olmasi demek küllerinden yeniden bir Türk devletinin dogmasi demek, istiklal mücadelesinin kazanilmasi demektir” ifadelerini kullandi.

Baskan Altinok, Keçiören’in Milli Mücadele’deki önemine iliskin su bilgileri paylasti:

“Keçiören, Milli Mücadele’nin karargahi ve merkezidir. Atatürk Ankara’ya geldiginde 27 Aralik 1919’da Ulus’a gidiyor. Müftülügü ve valiligi ziyaret ediyor. Milli Mücadele atesini zaten yakmisti. Bu atesi daha da yükseklere tasiyor. Su an Meteoroloji Genel Müdürlügümüzün bulundugu binayi ve Çoban Mektebi karargâh olarak kullaniliyor. Meteoroloji Genel Müdürlügünün binasinda 6 buçuk ay kaliyor. Burayi Genelkurmay harekât, planlama, istihbarat karargâhi olarak kullaniyor, ayni zamanda iletisim için Anadolu Ajansi’ni da burada kuruyor. Çoban Mektebimizi simdi restore ediyoruz.”

Atatürk ve silah arkadaslarinin yazdigi kahramanlik destaninin Türk gençleri için örnek teskil ettigine dikkati çeken Altinok, “Atatürk, Ingiliz ve Amerikan mandasini reddetmis, Türk esir yasamaz, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek Milli Mücadele’yi baslatmis ve kazanmistir. Siperler Çanakkale’de 6 ve 8 metredir. Sehit olacagini göre göre ölüme kosan yigitlerin kaniyla sulanmistir bu topraklar. Siperlerde ay ve hilal sehitlerimizin üzerine düsmüstür. Bayragimizin rengi sehitlerimizin kanidir. Bu nedenle bayragimiz yüce ve kutsaldir. Atatürk gençlere ‘Atani, tarihini ve geçmisini tanidikça kendinde büyük isler basarmak için güç ve kudret bulacaksin’ diyor” açiklamasinda bulundu.

Etkinlikte AFTAD Gençlik Spor Kulübü Seymen ekibi gösteri sundu. Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Ankara Il Yarismasi’nda Osmaniye yöresiyle ikincilik kupasi kazanan folklor ekibi, Baskan Altinok ile hatira fotografi çektirdi. Altinok, programin sonunda Meteoroloji Genel Müdürlügü Atatürk Odasi, 1’inci ve 2’nci Meclis ile Anitkabir’i ziyaret edecek olan ögrencileri ugurladi.

Keçiörenli ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi etkinlige Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Keçiören Kaymakami Mehmet Akçay, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, mahalle muhtarlari, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA