Baskan Esen Açiklamasi 'Çok Sayida Ekibimiz Söndürme Çalismalarina Destek Veriyor'

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, Üçoluk’taki orman yangini bölgesinde gece saatlerine kadar incelemelerde bulundu. Esen, “Çok sayida ekibimiz söndürme çalismalarina destek veriyor” dedi.

Baskan Esen Açiklamasi 'Çok Sayida Ekibimiz Söndürme Çalismalarina Destek Veriyor'
Konyaalti ilçesine bagli Üçoluk Mahallesi’ndeki ormanlik alanda, dün ögleden sonra yangin basladi.

Rüzgarin etkisiyle yangin, kisa sürede genis bir alana yayildi. Yangin haberini alan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen de ekiplerle yangin bölgesine gitti. Alanda ilerleyen saatlere kadar incelemelerde bulunan Baskan Esen, belediyenin birçok is makinesini ve belediyenin deneyimli personelini alana yönlendirdi. Orman yanginina yönelik sabah saatlerinde açiklamalarda bulunan Baskan Esen, “Yangin dün ögleden sonra Kemer’e bagli Ovacik ile Konyaalti’na bagli Üçoluk arasinda basladi.

Yanginin ilk çiktigi andan itibaren Orman Bölge Müdürlügü ekiplerimiz, Büyüksehir Belediyesi ekiplerimiz ve belediyemizin ekipleri müdahale etmeye basladi.

Dün maalesef rüzgarin olusturdugu dezavantaji yasadik. Rüzgarin etkisiyle yangin Çandir vadisine dogru ilerlemeye baslamisti. Bu telafisi korkunç bir neticeyi dogurabilirdi. Çandir bölgesi sik ormanlar nedeniyle karayolu ile girmenin imkaninin olmadigi bir bölge. Bizim de içinde bulundugumuz ekipler sabaha kadar bunun olmamasi için çalisti. Rüzgar da yön degistirince bu tehlikeyi atlattik. Yangin simdilik kontrol altinda ama rüzgarin siddeti tabloyu bir anda degistirebilir. Tehlike henüz geçmis degil, sogutma çalismalari devam ediyor. Ekiplerimizin tamami orada. Umarim kisa süre içinde söndürüldügüne yönelik haberleri vatandaslarimiz ile paylasiriz” diye konustu.

Kaynak: İHA