Baskan Böcek Açiklamasi 'Antalya'nin Karbon Miktarini 2030 Yilina Kadar, Yüzde 40 Azaltma Hedefindeyiz'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuari’nin açilisina katildi. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin yenilenebilir ve temiz enerji konularinda büyük bir hassasiyetle çalistigini belirten Baskan Böcek, “Hazirladigimiz enerji tasarruf eylem plani ile Antalya’nin karbon miktarinin 2030 yilina kadar, yüzde 40 azaltma hedefimize ilerliyoruz” dedi.

Baskan Böcek Açiklamasi 'Antalya'nin Karbon Miktarini 2030 Yilina Kadar, Yüzde 40 Azaltma Hedefindeyiz'
Türkiye’nin en büyük karma enerji etkinligi EIF 2021 basladi.

14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuari’nda Antalya Büyüksehir Belediyesi de stant açti. Stantta Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin basta Günes Enerji Santrali Projesi olmak üzere enerji tasarrufu ve temiz enerji ile ilgili projeleri sergileniyor.

“Antalya’nin enerji ihtiyaci artiyor”

Yerli ve yabanci birçok davetlinin katildigi 14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuari’nin açilisinda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalya’nin Türk turizminin, tarimin ve ticaretin yani sira ayni zamanda günesin de baskenti oldugunu belirterek konuklari selamladi. Baskan Böcek, artan nüfus, gelisen teknoloji ve asiri tüketim nedeniyle enerji ihtiyacinin dünya ve ülke genelinde oldugu gibi Antalya’da da her geçen gün arttigina dikkat çekti.

“Dogru enerji politikalari uygulamaliyiz”

Baskan Böcek, Türkiye’nin de onayladigi Paris Iklim Anlasmasi’ni esas alan hedefleri saglamanin son derece önemli olduguna vurgu yaparak, “Enerjimizin yüzde 65’ini yurt disindan ithal etmekteyiz ve her geçen gün enerji maliyetleri artis göstermektedir. Ülkemizin uygulayacagi dogru enerji politikalari bizi daha güçlü, daha bagimsiz bir ülke haline getirecek, halkimizin refahina büyük katki saglayacaktir” dedi.



“21 milyon TL enerji destegi saglandi”

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Iklim Degisikli ve Temiz Enerji Sube Müdürlügü’nü ilk kuran belediyeler arasinda olduguna vurgu yapan Baskan Böcek, “9 günes enerji santralimizde 6.4 megawatt kurulu güçte enerji üretiyoruz. Türkiye ilk olma özelligi tasiyan depolama günes enerji santralimizde kendi enerjimizi üretiyoruz. 46 sulama kooperatifinin enerji ihtiyacinin yüzde 70’ini karsilayarak, 20 bine yakin çiftçimize yardimci olmaktayiz. Son iki yilda 21 milyon TL enerji desteginde bulunduk. 4 atik tesisimizde çöpten 40.3 megawatt kurulu güç ile enerji elde ederek, 130 bin konutun enerjisini karsilayacak üretim gerçeklestiriyoruz” diye konustu.



“Akaryakit kullaniminda tasarruf”

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin ulasimda elektrikli araçlar için sarj istasyonlari, elektrikli toplu tasima araçlari, rayli sistemler, bisiklet yollari, akilli trafik isiklari gibi uygulamalari hayata geçirmeye devam ettigini belirten Baskan Böcek, “Araç filomuzda hibrit, scooter ve elektrikli araç kullanmaya basladik. Bunlari arttirmak için planlamalar yapiyoruz. Aldigimiz bazi tedbirler ile belediye araçlarinin akaryakit kullaniminda 2019 yilina oranla yüzde 33 azalim ile 2 buçuk yilda 49 milyon TL tasarruf sagladik. Çevre ve doga dostu Antalya’da birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz” diye konustu.



“Yesil enerji projeleri sergileniyor”

Antalya Büyüksehir Belediyesi fuara Dis Iliskiler Daire Baskanligi’nin Matchcup Projesi,Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Günes Enerji Santrali ( GES ), Basinçli Kapali Sulama Tesisleri ve Kanal Temizligi projesi, Aritilan suyun sulamada degerlendirilmesi, kurakliga dayanikli tibbi aromatik bitkilerin yetistirilmesinin yayginlastirilmasi, Park Bahçeler Daire Baskanligi Kurakçil Çim ve Bitkilerinin Üretimi, ASAT Enerji Yönetimi, Scada, Su Üretimi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi; Atik Yönetimi ve Isletmeler Sube Müdürlügü,- Atik Isi Geri Kazanim Projesi, Iklim degisikligi ve temiz enerji sube müdürlügü Sürdürülebilir Enerji Eylem Plani ile katiliyor.
Kaynak: İHA