Balikesirli Isletmeci Çölyaklilari Sevindirdi

Balikesir’in Gömeç ilçesinde, zeytinyagi isletmeciligi yapan Mehmet Özgü Manisali, çölyak hastalarina özel glütensiz makarna üretimine basladi. Manisali’nin bu ürünü, yörede glütensiz gida bulmakta zorlanan çölyaklilari sevindirdi.

Balikesirli Isletmeci Çölyaklilari Sevindirdi
Gömeç’in Karaagaç Mahallesinde zeytinyagi ve sirke imâlati yapan Mehmet Özgü Manisali, simdi de glütensiz makarna üretimine basladi.

Üretimin baslamasi çölyak hastalarini sevindirdi. Karaagaç’taki üretim tesislerini gezen Edremit Körfezi Çölyak Dernegi Baskani Betül Özdemir Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, glütensiz üretim yapan Mehmet Özgü Manisali’ya tesekkür etti. Gelen talep üzerine glütensiz makarna üretimine basladiklarini anlatan Manisali, “Müsterilerimizden gelen istekler üzerine glütensiz üretimine baslamak istedik. Bunun akabinde de bir arastirma yaptik. Sonrada Italya’dan makarna üretim cihazlarini getirdik. Su anda da çok büyük bir talep olan glütensiz makarna üretiyoruz. Bununla ilgili de çalismalarimiz devam edecek. Ilerde, glütensiz barlar ve baska ürünler de üretip Körfez bölgesindeki glütensiz kullanim yapan kisilere bunlari ulastirmak istiyoruz” dedi.

Tesisleri ziyaret eden Edremit Körfezi Çölyak Dernegi Baskani Betül Özdemir Kaya,” Çölyak Dernegi olarak Körfez’deki çölyaklilar için ürün arastirmasi içerisindeydik. Gelen bir telefonla makarna üretiminin oldugunu ögrendik. Su anda Karaagaç’ta bizler için makarna, çorbalik tarzinda bizlere uygun olan ürünler hazirlaniyor. Böylelikle bizim glütensiz ürünlere ulasmamiz daha çabuk oldu. Ürünlerin körfezde üretilmesi bizleri mutlu etti. Insallah, ilerdeki günlerde daha farkli ürünlerde bizlere yardimci olacaklarini belirttiler. Isletme sahibi Mehmet Beye çok tesekkür ediyorum” dedi.

Çölyak hastasi Taskin Bayrak ise, “Ben 2006 yilinda glütensiz beslenmeye basladim. Gömeç ilçesinde böyle bir üretimin baslamasi bize Allah’in bir lütfu. Kendilerine, isletme sahiplerine tesekkürler ediyorum. Türkiye’deki çölyak hastalarimizin bu ürünleri bir an önce kavusmalarini diliyorum. Damak tadi tamamen dogal oldugu için farkli bir tatlari var. Avrupa’daki ürünlerden çok farkli. Bunu mutlaka tatmalarini diliyorum. Isletme sahiplerine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA