Bakan Soylu'dan 'Siyasi Cinayetler' Iddiasina Yanit Açiklamasi 'Böyle Bir Istihbarat Yok'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ‘siyasi cinayetler’ iddialarina yanit vererek, “Sordum, ’Arkadaslar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildigi gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbarati var mi?’ diye, yok. Peki siz böyle bir bilgiyi nereden aldiniz?” diye konustu.

Bakan Soylu'dan 'Siyasi Cinayetler' Iddiasina Yanit Açiklamasi 'Böyle Bir Istihbarat Yok'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Trafik Birim Amirleri Koordinasyon Toplantisi’na katildi.

Burada bir konusma gerçeklestiren Bakan Soylu, birkaç gündür, ‘siyasi cinayetler’ söyleminin arttigini, yasanilanlari takip ettigini dile getirdi.

‘Siyasi cinayetler’ iddialarini degerlendiren Bakan Soylu, “Her biri birbirinin pesine takiliyor, ana muhalefet partisi genel baskani, onun altindaki muhalefet partisi genel baskani, onun genel baskan yardimcisi, en sonunda yine bir partinin genel baskani. Bu dördüne bakiyorum, hepsi devlet görmüs. Birisi SGK’ye kadar gelmis, digeri 8 ay da olsa Içisleri Bakanligi yapmis, digeri Bayindirlik Bakanligi yapmis, digeri Basbakanlik yapmis. Simdi topluma böyle bir söz söylüyorsaniz bunun kendine ait bir karsiligi olmali” dedi.

Siyasi, seri cinayetlerin istihbaratini, emniyet istihbarat baskanligi, jandarma istihbarattan ya da MIT’ten ögrenilebileceginin altini çizen Bakan Soylu, “Ben Içisleri Bakaniyim, sordum, ’Arkadaslar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildigi gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbarati var mi?’, yok. Milli Istihbarat Teskilatimiza soralim, sorduk, böyle bir bilgi yok. Peki siz böyle bir bilgiyi nereden aldiniz?" diye konustu.

Bakan Soylu, böyle bir bilginin devlet kaynaklari disinda iki kaynaktan alinabilecegini belirterek, “Ilk kaynak yabanci servislerdir. Yabanci servislerin kucagina oturmussaniz sizi oynatirlar” açiklamasinda bulundu.

Terör örgütlerinin hükümet yöneticilerini sürekli hedef aldigini anlatan Soylu, ‘Biz hükümet yöneticilerine pusu yapacagiz’ derler. Sizin ya terör örgütleriyle bir ilintiniz, baginiz var veya yabanci servislerle baglantiniz var. Ya da ara sira görüstügünüz büyükelçiler kafanizi karistiriyor” diye konustu.

"Bu FETÖ taktigidir” diyen Soylu açik. “Onlarla çok kol kola girerseniz, onlarin hamiligini kabul ederseniz geleceginiz durum da budur” ifadelerini kullandi.

Konuya iliskin siyasi parti genel baskan yardimcilarindan bir tanesini arattirdigini bildiren Soylu söyle devam etti:

“Nezaketli sekilde aradi, ’Devlette görev yaptiniz, eger böyle bir sey söylüyorsaniz, bilginiz, belgeniz söz konusudur. Müsaade ederseniz, terörden, istihbarattan arkadaslarimiz yaniniza gelsinler, bilgilerinizi alsinlar, hemen harekete geçelim’ dedi.

’Ben Ana Muhalefet Partisi Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun yaptigi degerlendirmeden hareket ettim, etrafimdaki konusmalardan hareket ettim’ denildi."

2016’da Ana Muhalefet Partisi Genel Baskani’nin ayni siyasi seri cinayetler ifadesini kullandigini aktaran Soylu, “Acaba bu bir sifre midir? 2016 Mart’tan sonra ne oldu? 15 Temmuz. Su FETÖ’nün zihninizi igfal ettigi oyunlardan kurtulun. Bu ülke size ana muhalefet partisi genel baskanligi, muhalefet partisi genel baskanligi veya genel baskan yardimciligi gibi sorumluluklar vermis. Bunlari bu tip hezeyanlarla soguk savas döneminin siyasi oyunlariyla, manipülasyonlariyla kirletmeyin” seklinde konustu.

Milleti endiseye sevk etmenin son derece yanlis davranis oldugunu, kaydeden Bakan Soylu, bu tavrin da güvenlik sorunu oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA