Aydem Yenilenebilir Enerji'den Halka Arz Sürecine Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Sirketimizin itibarini ve hisse degerini olumsuz yönde etkileyen usulsüz islem hakkinda, gereken hukuki süreçler baslatilacak olup sürecin takipçisi olacagiz'.

Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM), Istanbul Portföy Yönetimi AS'nin AYDEM'in halka arzinda usulsüz açiga satis yaparak sirketin itibarini ve hisse degerini olumsuz yönde etkiledikleri için gereken hukuki süreçlerin baslatilacagini duyurdu.

AYDEM'den yapilan açiklamada, Sermaye Piyasasi Kurulunun (SPK); AYDEM hissesinde usulsüz açiga satis islemleri gerçeklestirilmesi nedeniyle Istanbul Portföy Yönetimi AS'ye, 1 milyon 921 bin 326 TL idari para cezasi uygulama karari aldigi hatirlatildi.

Söz konusu sirketin, mevzuata aykiri olmasina ragmen Aydem Yenilenebilir Enerji'nin halka arzinin ilk gününde usulsüz açiga satis yaparak, sirket hisselerinin olagan fiyat akisina müdahale ettigi, ilk islem gününde hisse fiyatinda yanlis ve yaniltici izlenimler uyandirdigi, bu sekilde hissenin degeri ile sirketin itibarini olumsuz etkiledigi, sirketi ve yatirimcilari zarara ugrattigi ve magdur ettigi vurgulanan açiklamada, "Sirketimizin itibarini ve hisse degerini olumsuz yönde etkileyen bu usulsüz islem hakkinda, gereken hukuki süreçler baslatilacak olup sürecin takipçisi olacagiz." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, hisse senedinin bahsedilen nedenle baslayan deger kaybi sirasinda farkli platformlarda dile getirilen mesnetsiz bir iddianin da açikliga kavusturulmasi ihtiyaci dogdugu belirtildi.

Sirketin halka arzi sirasinda, izahnamede de açiklandigi üzere, ilgili SPK mevzuatina uygun sekilde, halka arz eden pay sahibi Aydem Enerji Yatirimlari AS adina Is Yatirim tarafindan fiyat istikrari islemlerinin gerçeklestirildigi kaydedilen açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"Bu çerçevede ve ilgili SPK mevzuati kapsaminda, sirketimiz hisselerinin Borsa Istanbul’da islem görmeye baslamasini müteakip 30 gün boyunca, Is Yatirim tarafindan hisse fiyatindaki ani düsüs ve dalgalanmalari önlemek amaciyla geri alimlar yapilmistir. Bu islemlerin sona ermesiyle islemlerle ilgili detaylar, islemi gerçeklestiren araci kurum tarafindan, 28 Mayis 2021 tarihinde yapilan KAP açiklamasiyla kamuoyuna duyurulmustur. Fiyat istikrari islemlerinin olagan yapisi ve mevzuatin gereklilikleri uyarinca, fiyat istikrari süreci boyunca alimi yapilan hisseler, Is Yatirim tarafindan fiyat istikrarina iliskin açilmis özel bir hesapta muhafaza edilmistir. Islemin 28 Mayis 2021 tarihinde tamamlanmasini müteakip, ilgili hisseler Is Yatirim tarafindan halka arz eden pay sahibi Aydem Enerji Yatirimlari AS’nin Yapi Kredi Yatirim nezdindeki hesaplarina virman edilmistir. Izahnamemizde belirtildigi üzere, fiyat istikrari amaçli alinan bu hisselerin, bir yil süreyle halka arz fiyatinin altinda bir bedelle satisi söz konusu degildir. Bu nedenle, bu hisseler alis tarihlerinden bugüne kadar herhangi bir satis islemine konu olmamistir. Bu durum, Merkezi Kayit Kurulusu kayitlariyla sabittir."

Açiklamada, Aydem Yenilenebilir Enerji'nin; Türkiye geneline yayilan 26 genç yenilenebilir enerji santraliyle, Türkiye’nin sürdürülebilir kaynaklarla büyümesine katki saglamaya, daha iyi bir gelecek için üretmeye ve yatirimcilariyla birlikte büyümeye devam edecegi aktarildi.

Kaynak: AA