Avukati Yaralayan Süphelileri Yakalayan Polise Barodan Tesekkür

Konya’da adliye otoparki girisinde avukata silahli saldiri sonrasi kaçmaya çalisan süphelileri yakalayan polis memuruna baro tarafindan çiçek ve hediye verildi.

Avukati Yaralayan Süphelileri Yakalayan Polise Barodan Tesekkür
Olay, 7 Ekim Persembe günü saat 14.00 siralarinda Konya Adliyesi otopark girisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kadir Ö. (32) babasinin icra meselesi için arkadasi 21 yasindaki Ismail E. ile birlikte avukatla görüsmek için adliye yakinindaki bir mekanda bulustu. Taraflarin görüsmesinden sonra avukat A.I.’nin (42) adliyeye gidecegini söylemesi üzerine Kadir Ö. ve Ismail E. de adliyede islerinin oldugunu belirterek avukatin arabasiyla adliyeye geldi. Avukat A.I., araciyla adliye otoparkina giris yaptigi sirada otomobilde bulunan Ismail E. tarafindan dizinden silahla yaralandi. Süpheliler otomobilin kapisini açarak kaçmaya çalistiklari sirada caddeden geçen Konya Il Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Subesi’nde görevli Komiser Yardimcisi B.K. tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.

Konya Baro Baskani Mustafa Aladag ve beraberindeki heyet, Il Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Subesi’ni ziyaret etti. Aladag, "Adliye girisinde iki fail tarafindan meslektasimiza hunharca bir saldiri gerçeklesti. Failler derhal yakalandi. Hamdolsun meslektasimizin saglik durumu iyi ve tedavisi devam ediyor. Sonradan video kayitlarini inceledigimizde çok genç bir komiserimizin kahramanca ve cesurca olaya müdahale ettigi görülüyor. Tabii dogru olan ve güzel olan her seyin takdir edilmesi, tesekkür edilmesi ve anilmasi gerektigini düsünürsek bugün degerli sube müdürümüzün yanindayiz. Kiymetli komiserimize küçük takdimlerimiz olacak ben tekrar tüm teskilatimiza sonsuz sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Aladag, olay günü saldirganlari yakalayan polis memuru ve sube müdürüne tesekkür ederek çiçek ve hediye takdim etti.
Kaynak: İHA