Antalya Yilbasinda Balik Pazarina Kavusuyor

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Kepez Balik Pazari ve Organik Pazari’ni, yilbasinda hizmete sunmayi planladiklarini söyledi.

Antalya Yilbasinda Balik Pazarina Kavusuyor


Kepez Belediyesinin, sehrin merkezi bir noktasina kazandirdigi Kepez Balik Pazari ve Organik Pazari’nin insasinda sona gelindi. Baliksirti mimarisiyle dikkat çeken, balik tüketimini ve saglikli beslenmeyi artirmayi hedefleyen bir yatirim olan balik pazarinin ince imalatlari hizla tamamlaniyor. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de, Fabrikalar Mahallesi’nde 12 bin 500 metrekarelik belediye hizmet alanina insa edilen pazarin santiyesinde incelemelerde bulundu. Bürokratlariyla santiye alanini gezen Baskan Hakan Tütüncü, pazarin insasini dikkatli bir sekilde inceledi.

“Antalya’ya balik ve organik pazar”

Incelemenin ardindan bir açiklama yapan Baskan Tütüncü, Kepez Balik Pazari ve Organik Pazari’nin, Kepez Belediyesi’nin iftihar projelerinden birisi oldugunu söyledi.

Tütüncü, Antalya’nin ilk defa bir balik pazarina kavustugunu vurgulayarak, “Pazarimizda, balik restoranlari, balik saticilari ve organik pazar, sebze ve meyve satan esnafimiz, sarküteri esnafimiz olacak. Tamami ile 12 bin 500 metrekarelik alan üzerinde balik temali son derece güzel bir pazar yükseliyor.” dedi.



“Akdeniz sehrine yarasir balik pazari”

Pazar projesinin, Antalya’ya iyi gelecek bir yatirim oldugunu kaydeden Tütüncü, açiklamasini söyle sürdürdü: “Antalya bir deniz sehri, Akdeniz sehri. Antalya, Akdeniz sehri unvanina yarasir bir balik pazarina sahip olacak. Bu pazar, balik tüketimini, saglikli beslenmeyi de artiracak. Fabrikalar Mahallemizin kapali semt pazar yeri ihtiyaci vardi. Mahalleli düzgün bir yerde haftada bir gün semt pazari olmasini talep ediyordu. Mahalle sakinlerimize haftanin yedi günü çalisacak bir pazar armagan ediyoruz.”

“Antalya’da ilk olacak”

Baskan Hakan Tütüncü, Kepez Balik Pazari ve Organik Pazari’nin son derece güzel, nitelikli, özel bir proje oldugunu belirterek, “Bu projemizi, yilbasi gibi tamamlamayi ve hizmete sunmayi planliyoruz. Her sey yolunda giderse 2022 yilinin basindan itibaren Kepez Balik Pazari’nda balik yemeye, hosça vakit geçirmeye, dostlarimizla sohbet etmeye sehir olarak baslamis olacagiz. Bu balik pazari projesi Antalya’da bir ilktir. Antalya’nin artik bir balik pazari var. Antalya’da temali bir balik çarsisi var. Bununla da mutlu olmaliyiz, iftar etmeliyiz” açiklamasini yapti.

“Antalya’nin en küçük camii”

Antalya’nin en küçük camisinin de Kepez Balik Pazari ve Organik Pazar’da olacagini bildiren Tütüncü, özetle sunlari söyledi: “Son derece özel bir sanatsal tasarimda yapilan bu cami, tesise de güzel bir hava katmis olacak. Osmanli döneminde Akdeniz mimarisiyle, Akdeniz tezyinatlariyla olusturulmus güzel bir caminin de burada modelini görecegiz. Bu camide ayni zamanda içinde kullanilan malzemeler, teknikler bakimindan da dönemi yansitacak olmasindan dolayi bir müze cami diyebiliriz.”

“7 bin m2 otoparki bulunuyor”

Balik seklinde benzer mimari çizgilere sahip çarsinin dekorasyonunda çini sanati kullanilacak. 5 bin 467 m2 insaat alanina sahip balikçi çarsisinda çesitli büyüklükte 6 adet balikçi restorani, 1 adet kafe, 1 adet alakart restoran ile 6 adet balik satis tezgâhi olacak. Organik Pazar da çesitli büyüklükte 18 adet dükkân ile 18 adet satis tezgâhi bulunacak. Antalyalilar için önemli bir bulusma noktasi olacak çarsida 7 bin m2 büyüklügünde otopark ile 105 m2 cami de hizmet verecek.
Kaynak: İHA