Ankara Valisi Sahin, Baskentin 98'Inci Yili Nedeniyle Anitkabir'i Ziyaret Etti

Ankara Valisi Vasip Sahin, Ankara'nin baskent olusunun 98'inci yil dönümü dolayisiyla Anitkabir'i ziyaret etti.

Vali Sahin, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'in da aralarinda oldugu heyetle, Aslanli Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Sahin'in mozoleye çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Daha sonra beraberindekilerle Misak-i Milli Kulesi'ne geçen Sahin, Anitkabir Özel Defteri'ni imzaladi. Vali Sahin, deftere sunlari yazdi:

"Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin aydinlik geleceginin merkezi olan Ankara'mizin baskent olmasinin 98. yil dönümünde huzurunuzda bulunmanin huzur ve mutlulugunu yasiyoruz. Bagimsizlik mücadelemizin zaferle neticelenmesini müteakiben Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Mücadele'nin sevk ve idare merkezi olan Ankara'yi baskent ilan ederek Ankara ve Ankaralilari onurlandirmistir. Ayni zamanda büyük bir sorumluluk getiren bu görevi, bugüne dek basariyla yerine getiren Ankara, milletimizin gösterdigi dayanisma ve kararlilik azmiyle ülkemizin gelisme ve kalkinma hamlelerinde baskent olarak hep öncü olmustur. Türkiye Cumhuriyeti'nin baskent olma vasfini gururla tasiyan Ankara, kültürel zenginligi, modern kent yasami ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettigi kazanimlarla bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da örnek bir baskent olarak yarinlara güvenle yürüyecektir. Ruhun sad olsun."

Kaynak: AA