Ankara'da Korsan Vale Ve Otoparkçilara Yönelik Uygulamada 134 Kisiye Islem Uygulandi

Baskentte kafe ve restoran önlerine araçlarini park etmek isteyenleri rahatsiz ederek haksiz kazanç saglayan korsan otoparkçilara yönelik uygulamada 134 kisiye islem yapildi.

Ankara'da Korsan Vale Ve Otoparkçilara Yönelik Uygulamada 134 Kisiye Islem Uygulandi
Ankara’da 1 Eylül-10 Ekim tarihleri arasinda il genelindeki cadde ile sokaklarda bulunan kafe ve restoranlarin önüne araçlarini park etmek isteyen vatandaslari rahatsiz ederek haksiz kazanç elde eden kisilere yönelik yapilan uygulamada 134 kisiye islem yapildi. Sahislardan 99’unun uyusturucu-uyarici madde ticareti yapma, kasten yaralama, hirsizlik, dolandiricilik ve yagma gibi birçok suçtan kaydinin bulundugu belirtildi. Yapilan çalismalarda yakalanan 134 kisiye Kabahatler Kanunu’nca çevreyi rahatsiz etmekten toplam 46 bin 100 TL idari para cezasi uygulandi.

Ankara Emniyeti’nden uyari

Ankara Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, bu tür olaylarla karsilasanlarin 112 Acil Çagri Merkezi’ni aramalari ya da en yakin kolluk birimine müracaat etmeleri istenerek, “Is yeri sahiplerinin vale adi altinda kayit disi personel çalistirmalarini, vatandaslarimizin da bu konuda duyarli olmalarini ve araçlarini tanimadiklari kisilere vermemelerini önemle hatirlatiriz. Bu tür olaylarla karsilasmaniz durumunda 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayin veya en yakin kolluk birimine müracaat edin” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA