Akçaabat'ta Özel Gereksinimli Bireyler Için Egitim Merkezi Açiliyor

Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediyesi tarafindan Yildizli mahallesinde bulunan bina restore edilerek “Özel gereksinimli bireyler için egitim merkezi” olarak hayata geçiriliyor.

Akçaabat'ta Özel Gereksinimli Bireyler Için Egitim Merkezi Açiliyor
Trabzon Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi, Trabzon Il Milli Egitim Müdürlügü, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Akçaabat Belediyesi tarafindan 2020 yilinda imzalanan proje hayata geçiriliyor. Yildizli mahallesinde bulunan 1+1 Toki konutlarinin sosyal tesisinde ögrenim çagi disina çikmis özel gereksinimli bireyleri destekleme ve yetistirme kursuna dönüstürülmesi projesinde Akçaabat Belediyesine tahsis edilen binada çalismalar sürüyor.

Devam eden çalismalari yerinde inceleyen Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik çalismalarda her zaman büyük bir hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.

Baskan Ekim, “Normal gelisim gösteren bireylerden farkli olarak, zihinsel, görme, isitme, bedensel yetersizligi ile dil ve konusma bozuklugu olan, dikkat eksikligi ve hiperaktivite problemi olan, ögrenme güçlügü çeken, otistik ya da üstün zekâli bireyler, özel gereksinimi olan bireyler olarak ifade edilmektedir. Özel egitime ihtiyaç duyan bireylerin egitim süreçleri büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle egitimde firsat esitligi ilkesine göre esit kosullarda egitim hakkina sahip olmalari gereken özel egitime muhtaç bireyler için söz konusu kosullarin saglanmasi noktasinda oldukça titiz davraniyoruz. Akçaabat Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerin yapabilirliklerini en üst düzeye çikararak kendilerine yeterli, topluma adapte olmus, üretken bireyler olmalarina katki saglamak amaciyla ilçemiz Yildizli mahallesinde bulunan TOKI Sosyal Konutunun tadilat edilerek ‘Ögrenim Çagi Disina Çikmis Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme ve Yetistirme Kursuna Dönüstürülmesi’ projesini hayata geçirmek için kollarimizi sivadik. Bu konuda Trabzon Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligimiz, Trabzon Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüz gerekli çalismalari yaparak protokol süreçlerini tamamladik. Yapim isi belediyemizce ihale edilerek insaat çalismalari baslamistir. Fiziki sartlarin en üst seviyede planladigi merkezde; derslikler, fizyoterapi salonlari, hobi atölyeleri yer alacak. Özel gereksinimli bireylerin hizmetine sunacak oldugumuz bu tesis ile her kesimden bireyler, her zaman ve her yerde hayat boyu ögrenme firsatlarina erisime imkânina kavusmus olacaktir. Akçaabat’imiza hayirli ugurlu olsun. Projemizin hayata geçmesinde destek verenlere ve paydas kurumlarimiza sahsim ve ilçem adina sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA