AK Parti'li Yildirim, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Akademik Yili Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Yollari böldük, hayatlari birlestirdik. Yollari böldük, milleti birlestirdik. Bir seye dikkat ettik, dedik ki yollari böldürürüz ülkeyi böldürtmeyiz' 'Bu çok önemliydi onun için bölücülere, FETÖ'cülere ve her türlü ayrilikçi gruplara karsi amansiz mücadeleyi elden birakmadik' 'Eger sehir hastanelerini yapmasaydik bugün pandemide sinifta kalan ülkelerin basinda olurduk. Bizi acimasizca elestirdiler o hastaneleri yaparken ama gün geldi hiçbirimizin öngörmedigi küresel bir belada bu hastaneler hayat kurtardi'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Yollari böldük, hayatlari birlestirdik. Yollari böldük, milleti birlestirdik. Bir seye dikkat ettik, dedik ki yollari böldürürüz ülkeyi böldürtmeyiz. Bu çok önemliydi. Onun için bölücülere, FETÖ'cülere ve her türlü ayrilikçi gruplara karsi amansiz mücadeleyi elden birakmadik." dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesinin 2021-2022 akademik yili açilis töreni, üniversitenin konferans salonunda düzenlendi.

Yildirim, çevrim içi katildigi törende yaptigi konusmada, tecrübelerini gençlerin enerjileriyle birlestirerek ülkenin gelecek yillarini, 2023 hedeflerini ve 2053 vizyonuna giden yolda yapacaklari isleri hep birlikte planlayacaklarini bildirdi.

Üniversitenin merhum Cumhurbaskani Turgut Özal'in adini tasidigini hatirlatan Yildirim, Özal'in ülkenin siyasetinde büyük vizyonlar ortaya koydugunu ve Türkiye'yi dünyaya açarak, milleti güzel hizmetlerle bulusturdugunu söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in vizyonuyla ülkenin altyapisini gelistirmek için çalismalara imza attiklarini ve Türkiye'nin dört bir tarafina bölünmüs yollarin yapildigini anlatan Yildirim, "Yollari böldük, hayatlari birlestirdik. Yollari böldük, milleti birlestirdik. Bir seye dikkat ettik, dedik ki yollari böldürürüz ülkeyi böldürtmeyiz. Bu çok önemliydi. Onun için bölücülere, FETÖ'cülere ve her türlü ayrilikçi gruplara karsi amansiz mücadeleyi elden birakmadik." diye konustu.

Binali Yildirim söyle konustu:

"Bakin, biz 445 bin kilometre fiber agi, hizli interneti getirmeseydik, e-Devleti kurmasaydik pandemi döneminde ne uzaktan ticaret yapabilirdik ne devletle islerimizi uzaktan görebilirdik ne de çevrim içi egitim yapabilirdik. Hiçbir sey yapamazdik. Iste bu bir vizyondur. Eger sehir hastanelerini yapmasaydik bugün pandemide sinifta kalan ülkelerin basinda olurduk. Bizi acimasizca elestirdiler o hastaneleri yaparken ama gün geldi hiçbirimizin öngörmedigi küresel bir belada bu hastaneler hayat kurtardi. Tipki bölünmüs yollarda oldugu gibi. Geçmiste yapilanlarin faydalari yasanarak görüldü ve biz bundan gerekli sonucu çikardik. 20 yildir da bu millet bizi bas üstünde tasidi ve iktidar yapti. Ancak önümüze, gelecege bakmamiz lazim. Gelecek de bizim."

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise ögrencileri çok özlediklerini dile getirerek yeni akademik yilin hayirli olmasini diledi.

Yeni bir üniversite olduklarini ve 3 yildir egitim ve ögretim verdiklerini hatirlatan Karabulut, "Uzaktan egitim için kendi altyapimizi kendimiz olusturduk. Herhangi bir sistem üzerinden degil kendi sistemimiz üzerinden gerçeklestirdik." diye konustu.

Turgut Özal'in oglu Efe Özal ise babasinin çok hosgörülü oldugunu ve herkesi sabirla dinledigini belirtti.

Babasinin yenilige açik biri oldugunu dile getiren Özal, "En büyük özelliklerinden bir tanesi birlestiriciydi. Her türlü insanla çalisirdi, siyasi görüsü ne olursa olsun ayni masada çalisirdi. Onun için tek kriter o masada oturacak yeterli bilgi ve becerilerinin olmasiydi."

Erdem Holding Yönetim Kurulu Baskani Zeynel Abidin Erdem ile LC Waikiki Yönetim Kurulu Baskani Vahap Küçük, Turgut Özal döneminde ülkenin ekonomik yapisinda yasanan gelismeleri anlattilar.

Akademik yilin ilk dersinde Toyota Türkiye Pazarlama ve Satis AS CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Robotik Teknolojiler ve Otomotiv Sektörü konusunu anlatti.

Bozkurt, hayatin kendisine göre tercihler yolculugu oldugunu ve kolay olanin seçilmesi halinde hep kolay olana ulasilacagina isaret etti.

Konusmalarin ardindan Karabulut, Bozkurt'a Malatya kayisisi hediye etti.

Açilis törenine, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Ercan Altin, bazi kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, akademisyenler ile ögrenciler katildi.
Kaynak: AA